ZZS un Truksnis Jūrmalā iegūst pusi balsu un vairākumu domē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis piedalās preses konferencē, kurā informē par Eiropas čempionātu pludmales volejbolā.
Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis piedalās preses konferencē, kurā informē par Eiropas čempionātu pludmales volejbolā. Foto: Zane Bitere/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar pašreizējo Jūrmalas mēru Gati Truksni pašvaldības vēlēšanās ieguvusi 50,56% balsu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija.

ZZS sarakstā pirmie deputātu amatu kandidāti ir Jūrmalas domes deputāti Truksnis, Rita Sproģe, Jānis Lediņš un Dace Riņķe. Tostarp Truksnis saņēmis 4920 plusiņus un tikai 140 svītrojumus. 

Vēlēšanu rezultātā ZZS ieguvusi astoņus mandātus no kopumā 15 vietām domē, kas ir par diviem mandātiem vairāk nekā iepriekšējā sasaukumā. 

No ZZS saraksta ievēlēti Jūrmalas domes deputāti Truksnis, Rita Sproģe, Jānis Lediņš, Dace Riņķe, Irēna Kausiniece un Anita Adijāne. Tāpat no ZZS domē ievēlētas Jūrmalas Valsts ģimnāzija direktore Ieva Taranda un Vaivaru pamatskola direktore Inese Kārkliņa.

5% robežu Jūrmalā izdevies pārvarēt vēl četrām partijām - Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK saņēmusi 11,67% balsu, "Saskaņa" - 9,72% balsu, partija "tev, Jūrmalai" - 9,32%, bet "Jaunās vienotības" un Kustības "Par" apvienotais saraksts - 5,21% balsu. 

​Tādējādi no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA) ievēlēti Jūrmalas domes deputāti Andris Čuda un Rolands Parasigs-Parasiņš.

"Saskaņu" pašvaldībā pārstāvēs pašreizējā deputāte Larisa Loskutova, kā arī Jūrmalas pilsētas domes pilsētplanošanas nodaļas konsultants Andrejs Morozovs.

No partijas "Tev, Jūrmalai" Jūrmalas domē ievēlēti līdzšinējie deputāti Mārtiņš Stulpiņš un Uldis Kronblūms.

Apvienoto "Jaunās Vienotības"/"Kustības "Par!"" sarakstu kūrortpilsētas pašvaldībā pārstāvēs finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieks Ints Dālderis.

No atlikušajām astoņām partijām vistuvāk 5% barjeras pārvarēšanai Jūrmalā tikuši "Progresīvie", kuri saņēmuši 4,42% balsu, bet pārējām partijām atbalsts bijis mazāks.  

"Latvijas attīstībai" Jūrmalā saņēmusi 2,10% balsu, "Latvijas Reģionu Apvienība" - 0,8%, "Jūrmala-mūsu mājas" - 1,48%, Jaunā konservatīvā partija - 1,35%, Latvijas Krievu savienība - 1,42%, politiskā partija "Stabilitātei!" - 0,69%,bet "Jaunā Saskaņa" saņēmusi 0,41% balsu. 

Kopumā Jūrmalā no 36 748 balsstiesīgajiem vēlēšanās piedalījušies 14 496 jūrmalnieki jeb 39,45%. 

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017.gada vēlēšanās Jūrmalā uzvarēja ZZS ar 31% balsu, otrajā vietā bija "Tev, Jūrmalai", Jaunās konservatīvās partijas apvienotais saraksts ar 21%, trešajā vietā bija "Saskaņa" ar 18% un ceturto labāko rezultātu uzrādīja NA ar 11% lielu atbalstu.

Kopumā pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, kas ir vēsturiski zemākais aktivitātes līmenis pašvaldību vēlēšanās. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu