Preiļu novadā pārvēlēta līdzšinējā domes priekšsēdētāja Plivda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda.
Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Preiļu novadā vienu no kopumā 15 deputātu mandātiem saņēmusi arī līdzšinējā domes priekšsēdētāja Maruta Plivda, kuras pārstāvētā partiju apvienība starp Latgales partiju un "Jauno vienotību" ieguvusi trīs deputātu vietas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No šī saraksta deputātu mandātus saņēma arī Preiļu novada domes deputāts Juris Erts un veterinārārsts Andris Pastars.

Kopumā šajā pašvaldībā balsu un deputātu mandātu sadalījums ir visai līdzīgs, nevienam no politiskajiem spēkiem nesasniedzot ievērojamu balsu pārsvaru. Līdz ar to mandātus saņēmušas kopumā astoņas partijas.

Vēl trīs mandātus saņēma gan nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", gan partiju apvienība, kuras sastāvā ir "Apvienība "Iedzīvotāji", Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

No nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saraksta deputātu mandātus saņēma līdzšinējais Riebiņu novada domes priekšsēdētājs Pēteris Rožinskis un viņa vietnieks Jāzeps Ivanāns. Tāpat deputāta vietu saņēma Riebiņu novada domes deputāte Ilga Pokšāne.

Savukārt no partiju apvienības deputātu mandātus saņēma divi Preiļu novada domes deputāti - Ārijs Vucāns un Iveta Stare, kā arī uzņēmējs Aigars Zīmelis.

No "Latvijas attīstībai" deputātu vietas ieguva Preiļu novada Labklājības pārvaldes direktors Lauris Pastars un Preiļu novada Saunas pagasta pārvaldes vadītājs Raimonds Rubins. Divas deputātu vietas vēlēšanās ieguva arī Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, no kuras deputātu mandātus saņēma Vārkavas novada domes priekšsēdētāja Anita Brakovska un Vārkavas novada deputāts Andris Lazdāns.

Turpretim pa vienam mandātam ieguva Zaļo un zemnieku savienība, no kuras deputāta vietu saņēmusi Riebiņu novada domes deputāte Ineta Anspoka, un "Saskaņa", no kuras deputāta mandātu ieguva Preiļu novada domes deputāte Nadežda Hļebņikova.

Preiļu novadā pašvaldību vēlēšanās piedalījās 45,43% jeb 6601 cilvēks.

Jau ziņots, ka Latgalē šī gada pašvaldību vēlēšanās vēlētāji visaktīvāk piedalījušies Preiļu novadā, kur savas balsis par kandidātiem atdevuši 6600 vēlētāji jeb 45,42% no balsstiesīgajiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Kopumā Latgalē sestdien vēlējuši 59 853 cilvēki jeb 34,03% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Otrs augstākais aktivitātes rādītājs starp novadiem Latgalē sestdienas vēlēšanās bijis Balvu novadā - nobalsojuši 6723 iedzīvotāji jeb 40,96%, seko Ludzas novads ar 6867 iedzīvotājiem, kas veido 37,64% no balsstiesīgajiem, kā arī Līvānu novads ar 3084 iedzīvotājiem, kas veido 34,55% no balsstiesīgajiem.

Zemākā vēlētāju aktivitāte gan Latgalē, gan visā Latvijā novērota Augšdaugavas novadā, kur sestdien nobalsojuši 6005 vēlētāji jeb 28,61% balsstiesīgo iedzīvotāju. Nākamā zemākā aktivitāte bija Daugavpilī, kur vēlētāju aktivitāte sasniedza 17 766 jeb 31,09% balsstiesīgo, Rēzeknes pilsētā vēlēšanās piedalījušies 6954 iedzīvotāji jeb 31,22% balsstiesīgo, savukārt Krāslavas novadā balsojuši 5854 iedzīvotāji jeb 33,73% balsstiesīgo.

Kopumā pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 328 697 iedzīvotāji jeb 34,09% balsstiesīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu