"Saskaņa" Rēzeknē gatava sadarboties ar pārējiem politiskajiem spēkiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Vairāk nekā pusi mandātu ieguvusī "Saskaņa" Rēzeknē ir gatava sadarboties ar pārējiem domē iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem, aģentūrai LETA sacīja pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs (S).

Lai arī domes priekšsēdētāja pārstāvētā "Saskaņa" ir ieguvusi vairāk nekā pusi - astoņas no 13 - deputātu vietām, tas ir par vienu mandātu mazāk nekā pirms četriem gadiem. Bartaševičs uzsvēra, ka kopumā atbalsts politiskajam spēkam ir audzis, šogad sasniedzot vairāk nekā 63%. 2009.gadā, kad Bartaševičs pirmo reizi ievēlēts pilsētas domē, atbalsts viņa politiskajam spēkam bija vairāk nekā 43%.

"Mums nav pieņemama "sarkano līniju" vilkšana. "Saskaņa" Rēzeknē nekādā gadījumā nesludinās atteikšanos no sadarbības," iespējamo sadarbību ar pārējo trīs domē iekļuvušo sarakstu pārstāvjiem komentēja domes priekšsēdētājs.

Politiķis uzskata, ka līdz šim opozīcija bieži vien kritizējusi virzītās idejas tikai tāpēc, ka domi vada "Saskaņa". Taču vēlāk idejas esot pierādījušas sevi kā efektīvas. "Neatteiksimies no savām iecerēm un turpināsim veiksmīgu darbu," solīja Bartaševičs.

Jau ziņots, ka Rēzeknē partija "Saskaņa" ieguvusi kopumā astoņus deputātu mandātus, kas ir vairāk nekā puse no to kopskaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

No šī saraksta deputāta vietu ieguvis arī līdzšinējais domes priekšsēdētājs Bartaševičs, kā arī vairāki līdzšinējie deputāti - Aleksejs Grehovs, Vladimirs Bogdanovs, Aleksejs Stecs, Lidija Ostapceva, Olga Strode un Aleksandrs Irišins.

No apvienotā saraksta, kura sastāvā ir Latgales partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Zaļā partija, "Jaunā vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība, deputāta mandātu ieguvusi līdzšinējie pašvaldības deputāti Ināra Groce, Jāzeps Korsaks un Juris Guntis Vjakse.

No Jaunās konservatīvas partijas saraksta deputāta vietu ieguvis Voldemārs Platacis, bet no partijas "Progresīvie" - Leila Rasima.

Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās piedalījās 31,22% jeb 6954 cilvēki.

Latgalē šī gada pašvaldību vēlēšanās vēlētāji visaktīvāk piedalījušies Preiļu novadā, kur savas balsis par kandidātiem atdevuši 6600 vēlētāji jeb 45,42% no balsstiesīgajiem, liecina CVK apkopotie dati.

Kopumā Latgalē vēlējuši 59 853 cilvēki jeb 34,03% balsstiesīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu