"Saskaņa" cerējusi uz labākiem rezultātiem Pierīgā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Partija "Saskaņa" šajās pašvaldību vēlēšanās bija cerējusi uz labākiem rezultātiem Pierīgas pašvaldībās, atzina "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"Mums Pierīgā gribējās un tradicionāli ir vairāk panākumu, bet tas ir tādēļ, ka, apvienojot novadus, bija jāapvieno arī censoņi, līderi. Un ne visur līderi bija gatavi būt ne-līderi, tādēļ sacensība bija vairāk nekā kopdarbs, un tas rezultējās ar zināmu kritumu," teica Urbanovičs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka parasti Pierīgas vēlētājs ir rīdzinieks, kam Pierīga ir tikai guļamrajons. Tas, pēc Urbanoviča teiktā, attiecoties gan uz Jūrmalu, gan Mārupi, Ādažiem, ieskaitot Carnikavu, Salaspili, Ropažiem un arī Ogri. "Rīgā mums un nevienam "kampaņošana" nebija, un mūsu vēlētājs izvēlējās palikt savā guļamrajonā un izlaist savu politisko izvēli. Domāju, ka viņš ne pie kā cita nebūs aizgājis. Lai atpūšas," sacīja Urbanovičs.

Viņš uzsvēra, ka "Saskaņa" ar vēlētājiem vairāk pieradusi tikties klātienē, bet šādu iespēju šogad ierobežojusi Covid-19 pandēmija. "Mēs esam raduši nevis caur dažādām "pariktēm", internetiem, tīkliem, avīzēm un televīzijām tikties, bet esam raduši pie vēlētāju satikšanas klātienē. Moderni sakot - "offline" režīmā," kad varam aprobēt nodomus, rast atbildes uz šaubām," teica politiķis.

Urbanovičs gan minēja, ka nogurums no Covid-19 pandēmijas bijis visiem, ne tikai "Saskaņas" atbalstītājiem, kuri šajās vēlēšanās nepiedalījās.

Tāpat vēlēšanu zemo aktivitāti esot veicinājusi arī valdības sliktais darbs.

"Tā vai citādi vēlētājs gāja balsot par saviem priekšniekiem, iebalstot priekšniecību. Ja vislielākā priekšniecība [valdība] kaitina, neiepriecina un nedod optimismu kam labākam, tad arī lokālā priekšniecība neizraisa jūsmu balsot un cerēt uz kaut ko," zemo iedzīvotāju aktivitāti komentēja Urbanovičs.

Jautāts par vietām, kur "Saskaņa" cer uz mēra krēslu, Urbanovičs norādīja, ka tas "Saskaņai" "pēc taisnības pienākas" Rēzeknē un Daugavpilī. "Domāju, ka tā tas arī būs. Cituviet mums ir iestrādes un rūdījums nākamajām batālijām," teica Urbanovičs.

To, cik deputātu vietas "Saskaņa" kopumā ir ieguvusi, viņš neesot aplēsis. Tas, kur - vietvaru koalīcijā vai opozīcijā - strādās "Saskaņa" vietās, kur partija ir ievēlēta, būšot atkarīgs no pašiem vietējiem deputātiem.

"Es neesmu tas, kas par to runās. Mūsu cilvēki paši gāja, paši guva rezultātus un tikai tad, ja viņi lūgs pārrunāt ar citiem un piedalīties sarunās, es to darīšu. (..) Atbildību var iemācīties tikai tad, ja ir dotas tiesības uz kļūdu. Mums partijā tā ir," sacīja Urbanovičs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu