NA kļūst par ģeogrāfiski visplašāk pārstāvēto koalīcijas partiju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars
Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) šajās vēlēšanās guvusi pārstāvniecību 34 pašvaldībās, tā kļūstot par ģeogrāfiski visplašāk pārstāvēto koalīcijas partiju, pavēstīja apvienība.

NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars atzīmēja, ka apvienība daudzviet uzrādījusi labākus rezultātus nekā iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās. "Tāpat redzam, ka iedzīvotāji novērtē mūsu vadītajās pašvaldībās paveikto, jo vairākās gūta ne viena pārliecinoša uzvara, bet arī vairāk nekā puse domes mandātu. Tāpat kā vēlētāji izteikuši savu atbalstu mums, arī mēs esam pateicīgi katram, kurš bija motivēts, devās vēlēt un uzticēja savu balsi tieši NA," sacīja Dzintars.

Pēc NA vēstītā, absolūto deputātu vairākumu izdevies gūt Siguldas, Ogres un Bauskas novados. Šajās pašvaldībās vairāk nekā puse mandātu būs NA pārstāvošajām komandām, kuru līderi līdz šim bijuši konkrēto pašvaldību vadītāji. Uzvara gūta arī Smiltenes un Talsu novados - arī šīs pašvaldības līdz šim vadījusi NA.

Vienlaikus virknē novadu partijai izdevies iegūt otro labāko rezultātu - Dienvidkurzemes, Dobeles, Aizkraukles, Salaspils un Preiļu novados. Jūrmalā un Rēzeknē iegūts otrs labākais rezultāts, savukārt Jelgavā uzrādīts trešais labākais rezultāts. Tāpat NA pārstāvniecību Liepājā un Ventspilī, kur līdz šim pašvaldību domēs partijas pārstāvju nebija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu