Skaistumkopšanas saloni no valsts amatpersonām prasa atbildes par Covid-19 ierobežojumu ietekmi uz nozari (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: STEKLO/Shutterstock

Skaistumkopšanas salonu īpašnieki un vadītāji atklātā vēstulē Latvijas Valsts prezidentam, ministriem un Saeimai, prasa atbildes par Covid-19 pandēmijas mazināšanai noteikto ierobežojumu ietekmi uz nozari, informēja nozaru pārstāvji.

"Mēs, Latvijas skaistumkopšanas salonu vadītāji un īpašnieki, lūdzam paskaidrot, kāpēc tieši skaistumkopšanas industrija tiek uzskatīta par visbīstamāko vietu, kurai tiek izdomāti aizvien jauni aizliegumi," teikts vēstulē.

Nozares pārstāvjus interesē atbildes uz jautājumiem par to, kādēļ ārsta un skaistumkopšanas speciālista kabinetos ir atšķirīgi noteikumi, kādēļ, neskatoties uz saslimstības samazināšanos, nav atceltas prasības par 25 kvadrātmetru platības ievērošanu vienam pakalpojumam, kā arī, kādēļ vienam meistaram ir aizliegts paralēli apkalpot vairākus vienas mājsaimniecības locekļus, ja slēgtā telpā ir atļauts tikties līdz 20 cilvēkiem no vairākām mājsaimniecībām.

Tāpat nozari interesē, kādēļ skaistumkopšanas salonā apmeklētāja temperatūras mērīšana ir obligāta prasība, taču citās publiskās vietās šāda prasība nav jāievēro, vienlaikus nozare aicina sniegt atbildes, kā rīkoties ar darbiniekiem, kuri nav vakcinēti un neplāno to darīt.

Līdztekus skaistumkopšanas nozares pārstāvji norāda uz neskaidrībām ierobežojumu ieviešanas veidā, termiņos, atbalsta izmaksā un pieteikšanās kārtībā dažādiem nozares speciālistiem.

Vēstuli parakstījuši vairāk nekā 100 salonu vadītāju, bet saraksts vēl tiek papildināts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu