Trīnīšu ģimenei valdība piešķir 8538 eiro pabalstu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīdzinieku Jeļenas Ļvovas un Viktora Ļvova ģimenei, kurai šī gada 1.jūnijā Rīgas Dzemdību namā piedzima trīnīši, piešķirts vienreizējs pabalsts 8538 eiro apmērā, otrdien nolēma Ministru kabinets.

Kā informēja Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš, kopš 1993.gada ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējais sociālais pabalsts. Tas paredzēts kā materiālais atbalsts ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, ņemot vērā, ka ar trīs bērnu vienlaicīgu piedzimšanu un kopšanu rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi.

Labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP) vēl vecākiem pacietību un enerģiju, un lai bērni sniedz daudz labu emociju un gandarījumu. "Lai mazie puikas aug veselīgi, sparīgi un kļūst par krietniem un laimīgiem cilvēkiem. Vecākiem šis, protams, ir trīskāršs prieks, bet arī trīskārši būs viņu izdevumi. Tāpēc piešķirtais pabalsts viņiem lieti noderēs," atzīmēja politiķis.

Šogad šī ir pirmā ģimene, kurā piedzimuši trīnīši. Visi jaundzimušie ir puikas. 2013.gadā vienreizējais sociālais pabalsts tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014.gadā - piecām ģimenēm, 2015.gadā - trīs ģimenēm, 2016.gadā - divām ģimenēm, 2017.gadā - divām ģimenēm, 2018.gadā - četrām ģimenēm, 2019.gadā- vienai ģimenei un 2020.gadā - vienai ģimenei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu