20 gadus vecā kuldīdzniece Elīna Bērziņa aizvadītajā nedēļā sāka dienesta gaitas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Viņa ir viena no retajām sievietēm Latvijā, kas turpmāk ikdienā pildīs ugunsdzēsējas-glābējas tiešos pienākumus: dosies uz izsaukumiem, lai glābtu un palīdzētu nelaimē nonākušajiem. Sarunā ar portālu TVNET Elīna stāsta par savu ceļu uz nosprausto mērķi un iedrošina meitenes, kas par šo profesiju sapņo, nenobīties no stereotipiem.

Šobrīd Saldus tehnikumā ugunsdzēsējas-glābējas profesiju apgūst 14 audzēknes. “Viņas ir ļoti augsti motivētas, un teju visas mācību procesu pabeidz,” pauž Saldus tehnikuma direktore Bērziņa. “Man Elīna palikusi atmiņā ar savu īpašo mērķtiecību, stingro raksturu un izcilajām komunikācijas prasmēm. Neatlaidība - tas ir viņas kods un zīmols,” tā savu bijušo audzēkni atminas direktore.

Ģenerālis Zitāns stāsta, ka sievietes, kas apguvušas ugunsdzēsējas-glābējas profesiju, dienestā ir ne mazums, taču no viņām pilda pienākumus, kas saistīti ar prevenciju, sabiedrības informēšanu un ugunsdrošību. Savukārt Elīna ir viena no retajām sievietēm, kas ikdienā veic darbus, kas saistīti ar tūlītēju reaģēšanu un neatliekamiem glābšanas darbiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X