SAC iemītnieki un darbinieki "mazgribīgi" uz vakcinēšanos; ministrijā meklēs risinājumus (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pēc pirmā vakcinācijas viļņa potēšanas temps sociālās aprūpes centros (SAC)  ir krities - to darbinieki un iemītnieki "mazgribīgi iet vakcinēties", tāpēc būs jāmeklē jauni instrumenti, kā veicināt potēšanos, otrdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atklāja labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP), pieļaujot, ka, iespējams, nāksies arī apsvērt iespēju vakcinēšanos SAC noteikt kā obligātu. 

"Mēs vakar tieši valdībā par šo runājām aiz slēgtām durvīm. Iespējams, mums būs jāmeklē jauni instrumenti, varbūt virzoties tādā obligātuma virzienā, ka tiem darbiniekiem, kuri gribēs strādāt pēc noteikta datuma, būs jābūt vakcinētiem," stāstīja politiķis, papildinot, ka tiks meklēti arī finanšu līdzekļi, lai vecinātu vakcināciju ne tikai SAC, bet arī senioru vidū.

Vaicāts, vai paredzēts piemaksāt pensionāriem pie pensijas par vakcināciju, Eglītis vairījās no tiešas atbildes,

norādot, ka "negribētu šobrīd atklāt pārāk daudz" un ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) tuvākajā laikā šajā sakarā varētu sniegt vairāk informācijas. Tomēr ministrs atklāja, ka šāda iecere tiek apspriesta arī attiecībā pret tiem pensionāriem, kuri jau ir vakcinējušies.

Jau ziņots, ka Eglītis, stājoties amatā, kā vieno no prioritātēm izvirzījis SAC sagatavošanu potenciālai Covid-19 izplatībai. Politiķis atklāja, ka plāno uzdot ministrijai sagatavot konkrētu plānu SAC, lai tie "būtu gatavi rudens mēnešiem, kad varētu parādīties Covid-19 infekcijas izplatīšanās saasinājums".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu