Kariņš: Ādamsonam izvirzītās apsūdzības ir ļoti nopietnas (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš vada Ministru kabineta pirmo klātienes sēdi kopš Covid-19 pandēmijas sākuma.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš vada Ministru kabineta pirmo klātienes sēdi kopš Covid-19 pandēmijas sākuma. Foto: Zane Bitere/LETA

Jānim Ādamsonam izvirzītās apsūdzības ir ļoti nopietnas, tā šodien mediju pārstāvjiem atklāja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Aicināts komentēt Saeimas vairākuma šorīt lemto izdot Ādamsonu apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā, Kariņš norādīja, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir jāstrādā un jāvieš skaidrība, jo to var noskaidrot tikai tiesa.

Tajā pašā laikā viņš piebilda, ka aizdomas par Ādamsonu ir ļoti nopietnas.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums šorīt nolēma izdot deputātu Jāni Ādamsonu (S) apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS) aģentūrai LETA uzsvēra, ka Ādamsona lietā ir nopietni pierādījumi, kas liecina, ka aizdomas par spiegošanu Krievijas labā ir pamatotas. Kučinskis kā NDK vadītājs esot bijis informēts par šo lietu nedaudz pirms lemšanas par to Saeimā.

NDK priekšsēdētājs norādīja, ka sīkāka informācija būtu jāsniedz Valsts drošības dienestam (VDD) atbilstoši iestādes redzējumam, cik daudz ziņu iespējams publiskot.

VDD apstiprināja, ka dienests šodien veic neatliekamas procesuālās darbības trešdien sāktā kriminālprocesā saistībā ar aizdomām par spiegošanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu