Ministre ar arodbiedrības vadītāju pārrunās pedagogu vakcināciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) tiksies ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāju Ingu Vanagu, lai apspriestu pedagogu vakcināciju pret Covid-19, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pauda ministre.

Apspriede plānota plkst.16. Savukārt tikšanās ar visu arodbiedrību plānota nākamajā nedēļā.

"Es ļoti ceru, ka arodbiedrība nāks talkā, lai skolotāji pēc iespējas vairāk vakcinētos,

un es arī sagaidu sadarbību, lai pieņemtu tālākos lēmumus," norādīja politiķe.

Jau ziņots, ka jaunā izglītības un zinātnes ministre ir nobažījusies par pedagogu lēno vakcinācijas pret Covid-19 tempu.

Intervijā LTV viņa atklāja, ka līdz šim vakcīnu pret Covid-19 saņēmusi vien nepilna puse jeb aptuveni 47% skolotāju, kas radot bažas par atgriešanos pie klātienes mācībām rudenī. Pēc ministres domām, tik zems vakcinēto pedagogu īpatsvars, salīdzinot ar vairākām citām nozarēm, ir graujošs rādītājs.

Politiķe mudināja pedagogus, bērnu vecākus un arī pusaudžus izmantot šo vasaru, lai vakcinētos pret Covid-19, jo tad rudenī, atsākoties klātienes mācībām, netiktu apdraudētas to skolasbiedru ģimenes, kuru vecums vēl neļauj saņemt poti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu