Ministre: Graujoši zemais vakcinēto pedagogu skaits apdraud iespēju rudenī atsākt mācības klātienē (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece Foto: Paula Čurkste/LETA, Anna Jurkovska/Shutterstock

Vakcinēto pedagogu skaits Latvijā pagaidām vērtējams kā "graujošs", un pārāk zema vakcinācijas aptvere varētu apdraudēt iespēju rudenī atvērt skolas mācībām klātienē, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atzina jaunā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP)

Pēc ministres teiktā, līdz šim vakcīnu pret Covid-19 saņēmusi vien nepilna puse jeb aptuveni 47% skolotāju. Salīdzinot ar vairākām citām nozarēm, tik zems vakcinēto pedagogu īpatsvars ir graujošs rādītājs, norādīja ministre.

Politiķe mudināja pedagogus, bērnu vecākus un arī pusaudžus izmantot šo vasaru, lai vakcinētos pret Covid-19, jo tad rudenī, atsākoties klātienes mācībām, netiktu apdraudētas to skolasbiedru ģimenes, kuru vecums vēl neļauj saņemt poti.

Vaicāta, kā skolotāji tiks motivēti vakcinēties, Muižniece atbildēja, ka pie šī jautājuma tiek strādāts plašākā mērogā, domājot ne tikai par pedagogu, bet arī pārējo sabiedrības grupu stimulēšanu saņemt poti. "Tās pieredzes ir ārkārtīgi dažādas. Amerikā ir milzīgas loterijas ar naudas balvām, tie var būt arī kaut kādi mazāki stimuli.

Es zinu, ka labklājības ministrs attiecībā uz pensionāriem ir paudis šo priekšlikumu par "prēmijām"," sacīja ministre.

Viņa uzsvēra, ka gadījumā, ja pret Covid-19 vakcinēto pedagogu īpatsvars būtiski nepalielināsies, tad "būs ārkārtīgi grūti nodrošināt to, lai klātienes mācību process ir tieši tāds, kāds tas bija pirms Covid-19".

Muižniece informēja, ka par šiem jautājumiem viņai piektdien, 11.jūnijā, pkst.16 plānota saruna ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Ingu Vanagu, kā arī nākamnedēļ iecerēta tikšanās ar arodbiedrību kopumā.

"Es ļoti ceru, ka arodbiedrība nāks talkā, lai skolotāji pēc iespējas vairāk vakcinētos,

un es arī sagaidu sadarbību, lai pieņemtu tālākos lēmumus," norādīja politiķe.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministre, pagājušajā nedēļā stājoties amatā, pauda, ka viena no viņas prioritātēm būs atjaunot klātienes mācības skolēniem jau rudenī. Viņas ieskatā, attālināts darbs nevar aizstāt klātienes mācības, kurā bērni mācās attīstīties un apgūst zināšanas kvalitatīvi.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu