Par iespējamu pakalpojuma pēc pieprasījuma prettiesisku sniegšanu NEPLP pārbauda "Latvijas ziņas" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Par, iespējams, prettiesisku pakalpojuma pēc pieprasījuma sniegšanu Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) uzsākusi pārbaudi portālā "Latvijas ziņas".

Kā informēja NEPLP pārstāve Ieva Prauliņa, padomes Monitoringa departaments, veicot interneta vietnes "www.lz.lv" pārbaudi, konstatējis, ka tā atbilst audiovizuāla pakalpojuma pēc pieprasījuma pazīmēm. Taču vietnes īpašnieks šo pakalpojumu nav reģistrējis.

No pakalpojumā pieejamā audiovizuālo darbu klāsta NEPLP secinājusi, ka pakalpojuma mērķis pēc būtības ir piedāvāt televīzijas apraidei līdzīgu pakalpojumu, nodrošinot raidījumu pieejamību skatītājam piemērotā laikā un vietā. Tas liecina, ka konkrētais pakalpojums klasificējams kā pakalpojums pēc pieprasījuma.

"Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, lai sniegtu audiovizuālu pakalpojumu pēc pieprasījuma, pirms tā uzsākšanas pakalpojuma sniedzējam ir jāiesniedz pieteikums padomei par reģistrēšanos kā šāda pakalpojuma sniedzējam un attiecīgi jāievēro noteiktie pienākumi. Un kas ir īpaši svarīgi no sabiedrības viedokļa - uz pakalpojuma pēc pieprasījuma sniedzēju attiecas arī redakcionālā atbildība, kas nozīmē ievērot programmu veidošanas vispārīgos noteikumus, kas paredz raidījumos, piemēram, nodrošināt faktu un notikumu objektīvu atspoguļojumu," skaidro NEPLP locekle Ieva Kalderauska.

Konstatējot iespējamo neatbilstību likuma prasībām, NEPLP iepriekš interneta vietnes "www.lz.lv" īpašniekam SIA "Global Entertainment" nosūtīja vēstuli ar lūgumu iesniegt padomei paziņojumu par audiovizuāla pakalpojuma sniegšanu pēc pieprasījuma. Līdz šim portāla īpašnieki to nav izdarījuši.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu par nelegālu pakalpojuma pēc pieprasījuma darbību var tikt piemērots sods līdz 14 000 eiro.

"Firmas.lv" šobrīd neuzrādās SIA "Global Entertainment" dati par peļņu un apgrozījumu par pēdējiem trīs gadiem. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Adilbeks Žanabajevs, kuram pieder 55% kompānijas kapitāldaļu. Andžejam Pjateckim pieder 30% un Borisam Ņefedovam pieder 15% kompānijas kapitāldaļu.

SIA "Global Entertainment" ir reģistrēta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu