Laboratorijas bažīgas par iespējām savienot augošo pieprasījumu pēc testēšanas ar reālo kapacitāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 tests. Ilustratīvs foto.
Covid-19 tests. Ilustratīvs foto. Foto: SYSPEO/SIPA/2104261906

Laboratorijas raizējas par Covid-19 testu pieejamību, palielinoties pieprasījumam pēc testēšanas, šodien valdības sēdē stāstīja Nacionālās references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins.

Viņš skaidroja, ka laboratorijām ir bažas par to, ka pie Covid-19 testiem operatīvi netiks tie cilvēki, kuriem tas ir nepieciešams veselības nolūkos, jo daudzi gribēs testēties, lai varētu apmeklēt kultūras pasākumus.

"Patlaban visi, kuriem tests ir nepieciešams, to var operatīvi veikt. Laboratorijas strādā stabili, darbdienās vidēji tiek veikti 11 000 testu, brīvdienās no 4000 līdz 5000 testiem.

Viņš piebilda, ka laboratorijas vasarā savus darbiniekus laidīs brīvdienās un atvaļinājumā, lai arī viņi varētu atpūsties.

Ņikišins skaidroja, ka tiem cilvēkiem, kuri veikts antigēnu testu pirms publisku pasākumu apmeklēšanas, un gadījumā, ja tas būs pozitīvs, tajā pašā dienā būs jāveic PĶR jeb polimerāzes ķēdes reakcijas tests, lai pārliecinātos par testa precizitāti.

Kā vēstīts, kopš 15.jūnija ir atviegloti vairāki ierobežojumi publisku un sporta pasākumu apmeklēšanai, ja cilvēks var uzrādīt negatīvu Covid-19 testu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu