Kolumbijas armijas bāzē nograndis sprādziens; ievainoti 36 cilvēki (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Stringer

Kolumbijas armijas bāzē Kukutā, eksplodējot ar sprāgstvielām piekrautam automobilim, otrdien ievainoti 36 cilvēki, ziņo amatpersonas.

Aizsardzības ministrs Djego Molano teroraktā vainojis komunistu teroristisko grupējumu "Nacionālas atbrīvošanās armija" (ELN).

Tomēr vienlaikus viņš atzinis, ka nav izslēgta arī kāda FARC šķeltnieciskā grupējuma iesaiste uzbrukumā.

FARC ("Kolumbijas revolucionārie bruņotie spēki") bija otrs komunistiskais teroristu grupējums, kurš 2016.gadā noslēdza ar valdību miera līgumu, taču daļa kaujinieku atteicās nolikt ieročus.

Savukārt miera sarunas ar ELN 2019.gadā tika pārtrauktas, kad grupējuma sarīkotā sprādzienā Bogotas karaskolā tika noslepkavoti 22 kadeti.

Otrdienas pēcpusdienā divas nezināmas personas, kas uzdevās par valsts amatpersonām, iebrauca bāzes teritorijā ar mikroautobusu, kurš pēc tam eksplodēja.

Ziemeļsantanderas departamentā, kura galvaspilsēta ir Kukuta, aktīvi darbojas gan ELN, gan bijušie FARC kaujinieki, gan dažādas noziedznieku bandas, kas cīnās par kontroli pār 41 000 hektāru lielajām kokas krūmu plantācijām un pār svarīgu narkotiku kontrabandas maršrutu, kas ved uz kaimiņos esošo Venecuēlu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu