Pēc rupjas ālēšanās privātā ballītē no Lietuvas atsaukts Vācijas armijas vads (9)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pastāvot aizdomām par nopietniem pārkāpumiem, Vācijas bruņotie spēki no NATO misijas Lietuvā atsaukuši motorizēto kājnieku vadu, trešdien pavēstīja Vācijas Aizsardzības ministrija, norādot, ka karavīri Vācijā atgriezīsies ceturtdien.

Vācijas aizsardzības ministre Annegrēta Krampa-Karenbauere paziņoja, ka visas nepieciešamās izmeklēšanas procedūras tiks turpinātas Vācijā.

Pieļautie pārkāpumi grauj Vācijas un Bundesvēra reputāciju, un vainīgie saņems sodu pēc visas likuma bardzības, tviterī norādīja ministre.

Žurnāls "Der Spiegel" iepriekš vēstīja, ka no NATO misijas Lietuvā atsaukti četri karavīri par rupjiem pārkāpumiem kādā uzdzīves pasākumā.

Tiek veikta izmeklēšana aizdomās par tādiem pārkāpumiem kā seksuāla vardarbība, rasistiski apvainojumi un ekstrēmistiskas izdarības.

Kā noskaidrots izmeklēšanā, uzdzīves laikā, kas 30.aprīlī notikusi Ruklas rajonā, daži vācu karavīri tik stipri piedzērušies un uzvedušies tik skaļi, ka viesnīcas personāls bija spiests izsaukt vācu kara policiju.

Viens karavīrs mēģinājis iebāzt guļošam armijas biedram mutē peni, bet cits karavīrs to filmējis, konstatēts lietas materiālos.

Izmeklējot šos notikumus, nākuši gaismā vēl citi atgadījumi.

Kā stāstījuši karavīri, Bundesvēra motorizēto kājnieku vada armijas biedri Hitlera dzimšanas dienā 20.aprīlī dziedājuši nacistiskas un antisemītiskas dziesmas.

Karavīri šīs dziesmas dziedājuši, neraugoties uz feldfēbeļa aizliegumu, tomēr arī viņš par šo pārkāpumu priekšniecībai nav ziņojis, teikts liecību protokolā.

Izmeklēšanas gaitā arī konstatēts, ka pazudušas 569 patronas.

Aizsardzības ministrija par to informējusi kontroles struktūras Bundestāgā.

Galvenie aizdomās turamie arī izdarījuši spiedienu uz dienesta biedriem, pieprasot, lai tie neziņo par notikušo.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu