JKP un Latgales partija izveido koalīciju Balvu novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: UNIKYLUCKK/Shutterstock

Jaunā konservatīvā partija (JKP) un Latgales partija parakstījušas vienošanos par turpmāko sadarbību un koalīcijas izveidošanu Balvu novada pašvaldībā, aģentūru LETA informēja JKP.

Parakstot deklarāciju par turpmāko Balvu novada pārvaldību, abi politiski spēki vienojušies par būtiskākajiem darbiem tuvākā pusgada laikā. Politiskie spēki izvirzīja mērķu attiecībā uz atbalstu bērniem, ceļu infrastruktūras sakārtošanu, uzņēmējdarbības un investīciju piesaistes veicināšanu, tūrisma, izglītības un kultūras jautājumiem.

Deklarāciju parakstīja JKP pārstāvis Aldis Bukšs un Latgales partijas pārstāvis Sergejs Maksimovs.

Bukšs akcentēja, ka JKP vēlēšanās ieguva vienu deputāta vietu un kopā ar Latgales partijas septiņiem deputātiem viņi var būt labs pamats kvalitatīvam domes darbam Latgales partijas virzīta domes priekšsēdētāja Maksimova vadībā.

Balvu novadā no kopumā 15 deputātu mandātiem septiņus ieguva Viļakas novada mēra Maksimova pārstāvētā Latgales partija, kas vēlēšanās saņēma 40,48% balsu, Latvijas Zemnieku savienības saraksts vēlēšanās saņēma 17,89% balsu un ieguva trīs deputātu mandātus, Latvijas Zaļā partija saņēma 11,70% balsu un divas deputātu vietas, Jaunā konservatīvā partija saņēma kopumā 7,64% balsu, tādējādi iegūstot vienu deputāta mandātu, kuru saņems tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) biroja vadītājs Bukšs. Savukārt par partiju "Saskaņa" balsoja kopumā 6,87% balsstiesīgo, kā rezultātā politiskais spēks saņēma vienu deputāta mandātu, tikmēr nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" vēlēšanās ieguva 5,67% balsu, saņemot vienu deputāta mandātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu