Krievijā patentēts unikālais 23 miljonu Rolls-Royce Boat Tail

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rospatent

Rospatent atvērtajā datu bāzē ir parādījies dokuments ar Rolls-Royce Boat Tail attēliem. Interesanti, jo milzīgais kabriolets tiks izgatavots tikai trīs eksemplāros, no kuriem pirmais tika prezentēts tikai pirms pāris nedēļām. Boat Tail ir Rolls-Royce Coachbuild nodaļas projekts, kura ietvaros ražotājs cieši sadarbojas ar dažiem no saviem uzticamākajiem klientiem īpašu automobiļu radīšanā. 

Automašīnas virsbūve un viss tās ekskluzīvais aprīkojums tika izgatavoti pēc pasūtījuma, un saskaņā ar oficiāli neapstiprinātu informāciju gaiši zilais Boat Tail sērijas eksemplārs pieder izklaides industrijas grandiem Beyonce un Jay-Z, kas par to samaksājuši 23 miljonus eiro.

Jāteic gan, ka Rospatent izsniegtais dokuments ir tikai formalitāte, jo neviena no trim automašīnām brīvā tirdzniecībā nenonāks. Unikālā modeļa bāzi veido modulārā luksusa auto arhitektūra, uz kuras tiek būvēti visi jaunie Rolls-Royce modeļi, arī flagmanis Phantom. Ar to kopīgs ir arī Boat Tail izmantotais dzinējs, tātad kabrioletu uz priekšu dzen pazīstamais 6,75 litru twin-turbo V12 motors ar 571 ZS.

Rolls-Royce Boat Tail pretendē uz pasaulē dārgākā jaunā auto titulu, jo tā izgatavošanas provizoriskās izmaksas ir 20 miljoni mārciņu jeb 23 miljoni eiro. Cik pamatota ir šī naudas summa, zina vien cilvēki, kas iesaistīti projektā. Katrā ziņā katrs auto ir roku darbs, krāsots ar rokām, salona apdares meistaru rūpīgi apčubināts un ar augstākās klases greznumlietām izdekorēts. Kopumā automašīnās ir 1813 unikālas detaļas, tai skaitā, piemēram, Bovet 1822 pulkstenis.

Foto: Rospatent

Minēto mūzikas zvaigžņu pārstāvji nekomentē mašīnas piederību, tomēr ir vairākas norādes uz to, ka tieši Beyonce un Jay-Z 5,3 metrus garo kabrioletu sauks par savu.  Piemēram, modeļa aprakstā teikts, ka īpašnieks dod priekšroku šampanietim Armand de Brignac, bet Jay-Z līdz 2021. gada sākumam bija šīs vīna darītavas līdzīpašnieks. Automašīnas zilā krāsa savukārt ļauj vilkt paralēles ar mūziķu simpātijām pret šo nokrāsu, jo arī savu meitu viņi nodēvēja par Blue Ivy jeb Zilo Efeju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu