Izveidots jau vairāk kā pusmiljons digitālo Covid-19 sertifikātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA, Carsten Reisinger/Shutterstock. Kolāža: TVNET

Līdz šim mājaslapā "www.covid19sertifikats.lv" ir izveidots jau vairāk kā pusmiljons digitālo Covid-19 sertifikātu, aģentūru LETA informēja Nacionālais veselības dienesta (NVD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evija Štālberga.

Visbiežāk iedzīvotāji izveidojuši sertifikātu par veikto vakcināciju pret Covid-19, kas kopumā pēc skaita ir nepilni 400 000 sertifikāti.

Tāpat izveidoti arī vairāk nekā 58 000 laboratoriskā testa digitālo sertifikātu un vairāk nekā 42 000 sertifikātu par Covid-19 pārslimošanas faktu.

Savu digitālo sertifikātu tīmekļvietnē "www.covid19sertifikats.lv" var izveidot, pieslēdzoties ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem (internetbanku, eID). Savukārt iedzīvotāji, kuri nelieto internetu vai neizmanto internetbanku vai kādu citu drošas piekļuves līdzekli, šobrīd sertifikāta saņemšanai var vērsties valsts pārvaldes vienotajos klientu apkalpošanas centros. Vienlaikus sertifikātu izsniegšanai pakāpeniski pievienojas 19 informācijas centri, kas ir izvietoti lielajās pilsētās.

Informācija par valsts pārvaldes vienoto klientu apkalpošanas centru atrašanās vietām un tālruņiem pieraksta veikšanai ir pieejama NVD tīmekļvietnes "www.vmnvd.gov.lv" sadaļā "Digitālais Covid-19 sertifikāts".

Digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošana Latvijā sākta no 1.jūnija. Sertifikāts ir apliecinājums tam, ka iedzīvotājs ir vakcinēts pret Covid-19, veicis laboratorisko testu vai pārslimojis Covid-19. Dodoties uz publisku pasākumu, saņemot pakalpojumu vai citā gadījumā, kad tiek lūgts uzrādīt savu digitālo sertifikātu, papildus jāuzrāda personu apliecinošs dokuments - pase vai personas apliecība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu