Jelgavā atrasts lādiņam līdzīgs priekšmets

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas sapieris. Ilustratīvs attēls.
Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas sapieris. Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Jelgavā, Sakņudārza ielā, atrasts lādiņam līdzīgs priekšmets, ziņo Valsts policijā.

Ap plkst.15.30 policijā saņemta informācija par to, ka Sakņudārza ielā atrasts lādiņam līdzīgs priekšmets.

Teritorija tika norobežota un policija satiksmi novirzīja pa tuvākajām ielām līdz brīdim, kad ieradās Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienības sapieri, kuriem priekšmets tika nodots.

Latvijas teritorija no Pirmā un Otrā pasaules kara joprojām ir blīvi piesārņota ar dažādiem sprādzienbīstamiem priekšmetiem. Atrodot sprādzienbīstamu priekšmetu, to nedrīkst aizskart, bet drošā attālumā jāatzīmē tā atrašanās vieta, piemēram, piesienot lentīti.

Par atrasto priekšmetu nekavējoties jāziņo Valsts policijai pa tālruni 110.

Jelgavā uz ielas otrdien atrastais aizdomīgais priekšmets bija maisiņā ielikts tukšs lādiņa korpuss

Jelgavā uz ielas otrdien atrastais aizdomīgais priekšmets izrādījās maisiņā ielikts tukšs lādiņa korpuss, informēja Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Otrdien Jelgavā uz ielas, ievietots maisiņā, tika atrasts kara laika lādiņam līdzīgs priekšmets. Likumsargi norobežoja teritoriju, un satiksme tika novirzīta pa tuvākajām ielām līdz brīdim, kad ieradās Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas sapieri. Viņi konstatēja, ka tas ir tukšs lādiņa korpuss.

Policijā atgādina, ka Latvijā joprojām ļoti bieži tiek atrasti dažādi sprādzienbīstami priekšmeti no Pirmā un Otrā pasaules kara. Atrodot kara laika lādiņiem līdzīgus priekšmetus, tos nedrīkst aizskart, bet par atradumu nekavējoties jāziņo policijai pa tālruni 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu