Tiesas ieskatā KNAB Magoņa un Osinovska sarunas ierakstīja pretlikumīgi (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Apsūdzētie - Igaunijas miljonārs uzņēmējs Oļegs Osinovskis (no kreisās) un bijušais "Latvijas dzelzceļa" vadītājs Uģis Magonis
Apsūdzētie - Igaunijas miljonārs uzņēmējs Oļegs Osinovskis (no kreisās) un bijušais "Latvijas dzelzceļa" vadītājs Uģis Magonis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Bijušā valsts AS "Latvijas dzelzceļš" vadītāja Uģa Magoņa un miljonāra Oļega Osinovska sarunas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierakstījis nelikumīgi, norāda Vidzemes rajona tiesa, vēsta Panorāma.

Tiesa abus attaisnojusi lietā par kukuļņemšanu, taču prokuratūra spriedumu pārsūdzējusi.

Ierakstītās sarunas Magoņa dzīvesvietā, kur abi apsūdzētie kaulējušies par iespējamā kukuļa summu, tiesa atzinusi par nelikumīgi iegūtiem pierādījumiem, ko tiesā izmantot nevar.

Izmeklēšanas laikā KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks bija Juris Jurašs, kurš tiesas secinājumam par likuma pārkāpumu KNAB darbā nepiekrīt un ir pārliecināts, ka apelācijas instance lems pretēji.

Plašāk skaties sižetā!

KNAB Magoni aizturēja 2015.gada 6.augustā.

Pirmās instances tiesā prokuratūra bija lūgusi tiesu abiem apsūdzētajiem piemērot četrus gadus ilgus cietumsodus. Prokuratūra Magonim prasīja piemērot arī mantas konfiskāciju, atņemot tiesības ieņemt valdes locekļa amatus valsts un pašvaldības kapitālsabiedrībās uz pieciem gadiem. Savukārt Osinovskim nekādi papildsodi netika prasīti.

Tāpat prokuratūra lūdza atzīt 499 500 eiro, kas tika konfiscēti, abus aizturot, par noziedzīgi iegūtu mantu un konfiscēt valsts labā.

Tiesa abus apsūdzētos attaisnoja.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu