Kandidāte uz Vācijas kanclera amatu apsūdzēta plaģiātismā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls.
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kāds austriešu mediju pētnieks apsūdzējis Vācijas zaļo kandidāti uz kanclera amatu Annalēnu Bērboku plaģiātismā, jo viņa savā grāmatā pārkopējusi citu autoru rakstīto.

Savā blogā Štefans Vēbers paziņojis, ka dažas rindkopas Bērbokas grāmatā nav pašas rakstītas. "Ja rūpīgāk ieskatīsieties, [pamanīsiet, ka grāmatā] ir vairāki autortiesību pārkāpumi," raksta Vēbers.

Zaļie kategoriski noraidījuši viņa apgalvojumus.

Partijas pārstāvis otrdien paziņojis, ka Vēbera apsūdzības esot "darbojošās personas slepkavības mēģinājums" un ka Bērboka lūgusi savu atzinumu sniegt mediju tiesībās kompetentajam advokātam Kristiānam Šercam.

Bērbokas grāmata "Jetzt: Wie wir unser Land erneuern" (Tagad: Kā mums atjaunot mūsu valsti) iznāca 21.jūnijā, taču tas nav akadēmisks izdevums, kuram tiktu piemēroti stingri zinātniskie standarti.

240 lapaspuses biezajā apcerējumā Bērboka līdzās zaļo politikas principu izklāstam, atstāsta atgadījumus no personiskās dzīves, nelietojot nekādas atsauces uz avotiem.

Vēbers, kurš pēta arī neprecizitātes Bērbokas CV (curriculum vitae), norāda uz vairākām rindkopām politiķes grāmatā, kurās saskatāma līdzība ar citu autoru tekstiem, tostarp ar politikas zinātnieka Maikla Klēra publikācijām un žurnāla "Der Spiegel" rakstiem.

Partijas preses sekretārs uzsvēris, ka Vēbers cenšoties "ļaunprātīgi" sagraut Bērbokas reputāciju, un norādījis, ka piesauktās rindkopas saturot "vispārēji zināmus faktus vai labi zināmas zaļo nostādnes".

Arī Šercs izteicies, ka nesaskatot Bērbokas grāmatas tekstā ne vismazākos autortiesību pasākumus.

Tikmēr apgāds "Ullstein" paziņojis, ka zaļo līderes manuskripts ticis rūpīgi rediģēts un ka izdevniecība nav atklājusi nekādus autortiesību pārkāpumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu