Arestēta sieviete, kura izraisīja riteņbraucēju masu kritienu "Tour de France 2021" laikā (8)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Francijas policija atradusi un arestējusi sievieti, kuras rīcība izraisīja riteņbraucēju masu saskriešanos "Tour de France 2021" laikā, vēsta BBC. 

Sieviete sacensību laikā atradās trases malā ar kartona plakātu. Kad riteņbraucēju grupa tuvojusies, viņa nav skatījusies uz brauktuvi un tāpēc, iespējams, tos nav pamanījusi. Viņa izstiepusi savu kartona gabalu pārāk tālu uz trases, kā rezultātā viens no riteņbraucējiem uzskrēja sievietei virsū, zaudēja līdzsvaru, un aiz viņa gluži kā domino kauliņi sadūrās un krita arī desmitiem citu sacensību dalībnieku.

Vairāki mediji to raksturojuši kā vienu no lielākajiem masu kritieniem "Tour de France" vēsturē.

Pagaidām nav skaidrs, ko sieviete mēģinājusi pavēstīt ar savu kartona plakātu. Uz tā rakstīts "ALLEZ OPI-OMI" daļēji franču un daļēji vācu valodā, kas tulkojams kā "Uz priekšu, ome - opi!"

Kritienā cieta vairāki riteņbraucēji, no kuriem astoņiem bija nepieciešama mediķu palīdzība, bet vienam sportistam gūto savainojumu dēļ no sacensībām nācās izstāties.

Pēc negadījuma sieviete notikuma vietu pameta, taču trīs dienas vēlāk policija nonākusi viņai uz pēdām un sievieti arestējusi. Sieviete ir francūziete.

"Mēs celsim apsūdzības pret šo sievieti, lai pārējā mazā iedzīvotāju daļa, kura rīkojas tik bezatbildīgi, nesabojātu skatīšanos un sacensības citiem," franču ziņu aģentūrai AFP norādīja Tour de France pārstāvis Pjērs Īvs.

Kā vēsta CNN, Francijas policija svētdien sāka izmeklēšanu saistībā ar "ievainojumu izraisīšanu, apzināti pārkāpjot drošības vai piesardzības noteikumus". Sievietei par šādu rīcību var draudēt divu gadu cietumsods un naudas sods 35 000 ASV dolāru apmērā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu