Maiami sagruvušās ēkas upuru vidū - arī kāda glābēja septiņgadīgā meitiņa

TVNET/The New York Times
CopyLinkedIn Draugiem X
Glābšanas darbi Maiami sabrukušās daudzdzīvokļu ēkas drupās
Glābšanas darbi Maiami sabrukušās daudzdzīvokļu ēkas drupās Foto: AP/Scanpix

Maiami ugunsdzēsēji - glābēji turpina pārmeklēt sagruvušās 12 stāvu ēkas drupas, meklējot tajās cilvēkus, taču piektdiena glābējiem nesusi īpaši sāpīgu triecienu - drupās mirusi atrasta kāda ugunsdzēsēja septiņgadīgā meitiņa.

Mirušās meitenītes atrašana bijis smags trieciens glābējiem, no kuriem daudzi notikuma vietā strādā jau vairāk nekā nedēļu, neatrodot izdzīvojušos. 

Maiami ugunsdzēsēju glābēju dienesta vadītājs norādījis, ka ikviena bojā gājušā atrašana ir smags notikums, tomēr šis bijis īpaši sāpīgs trieciens. Kad meitenītes mirstīgās atliekas tika nestas prom no drupām, policisti un ugunsdzēsēji, viņu pavadot, izveidoja divas kolonnas. Pēc tam glābēji apskāvušies un izplūduši asarās, emocionāli smago brīdi apraksta "The New York Times".

Patlaban kopējais traģēdijas upuru skaits pieaudzis līdz 20, bet vēl 128 cilvēku liktenis nav zināms. Par bezvēsts pazudušajiem uzskatīto cilvēku skaits ir nedaudz samazinājies, jo policijai izdevies noskaidrot, ka daži no šiem cilvēkiem ir sveiki un veseli. 

Ar katru dienu cerības atrast izdzīvojušos sarūk, taču glābšanas darbi norit ļoti lēni. Ceturtdien tos nācās pārtraukt uz 14 stundām, jo pastāvēja bažas, ka varētu sabrukt arī pārējā ēkas daļa, kas pagaidām vēl stāv nesagruvusi. 

Ceturtdien traģēdijas vietu apmeklējis ASV prezidents Džo Baidens kopā ar savu sievu Džilu, lai paustu atbalstu cietušo ģimenēm. 

Jau ziņot, ka pirms 40 gadiem celtā 12 stāvu ēka daļēji sagruva naktī uz pagājušo ceturtdienu. Vairāki desmiti tika izglābti no drupām.

Nelaimes cēlonis joprojām nav skaidrs, bet varas iestādes nodevušas atklātībai 2018.gadā izstrādātu būvniecības konsultāciju firmas "Morabito" ziņojumu, kurā gan nav teikts, ka ēka varētu sabrukt, bet atzīts, ka tai nepieciešams remonts, lai saglabātu "strukturālo integritāti".

Inspektori brīdinājuši par būtiskām problēmām, kas konstatētas betona blokā zem baseina pirmajā stāvā, kā arī par betona plaisāšanu pazemes autostāvvietā.

"Ja tuvākajā nākotnē netiks nomainīta hidroizolācija, betona bojājumu pakāpe eksponenciāli paplašināsies," sacīts ziņojumā. Tajā izteikts pieņēmums, ka problēmas lielā mērā izraisījusi Floridas piekrastes sāļā gaisa korozīvā iedarbība daudzu gadu garumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu