Traģēdija Maiami: par sabrukušo ēku bija saņemti brīdinājumi

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Maiami sabrukusī 12 stāvu dzīvojamā ēka. 29.jūnijs, 2021
Maiami sabrukusī 12 stāvu dzīvojamā ēka. 29.jūnijs, 2021 Foto: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/EPA

Pagājušonedēļ Maiami, ASV Floridas štatā, sabrukušās daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji aprīlī saņēma vēstuli ar brīdinājumu, ka ēkai ir strukturāli bojājumi, turklāt tie ar laiku kļūst arvien nopietnāki, vēsta raidorganizācija BBC.

Vēstule, kuras autors ir dzīvojamā kompleksa būvnieku asociācijas vadītājs, nonākusi ASV mediju rīcībā. Tajā teikts, ka pirmās ziņas par bojājumiem esot saņemtas 2018.gadā, taču kopš tā laika situācija "kļuvusi krietni sliktāka". Tā kā nekavējoties netika veikts remonts, bojājumi "sākuši savairoties".

Pagājušonedēļ naktī uz ceturtdienu daļēji sabruka 12 stāvus augsta dzīvojamā ēka. Kopš tā laika mājas drupās notiek izdzīvojušo un bojāgājušo meklēšana. Apstiprināta 12 cilvēku bojāeja, taču vēl 149 cilvēku liktenis nav zināms.

FOTO: Maiami daļēji sabrukusi 12 stāvu dzīvojamā ēka

Kopš traģēdijas atklātībā nonākuši vairāki dokumenti, kas parāda, ka tikuši apzināti strukturāli bojājumi "Champlain Towers" ēkā Sērfsaidā. Tiesā iesniegtas vairākas sūdzības, kurās būvnieku asociācija apsūdzēta nolaidībā.

Asociācijas prezidenta aprīlī izsūtītajā vēstulē norādīts, ka ēkai esot "redzami bojājumi" un ka laika gaitā situācija "ievērojami pasliktinājusies". Tajā bija brīdinājums par plaisām betonā un bojātu jumta segumu. Aplēses par remontdarbu izmaksām - 15 miljoni ASV dolāru.

Iepriekš medijos izskanējušas ziņas, ka 2018.gadā veiktā inspekcijā esot konstatēti "nozīmīgi strukturālie bojājumi", tai skaitā - ka pazemes autostāvvietā betons stipri saplaisājis.

FOTO: Glābšanas darbi 12 stāvu ēkas drupās Maiami

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu