Blumbergs turpinās strādāt kā Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Blumbergs priecājas par FK "Ventspils" uzvaru Latvijas kausa fināla spēlē futbolā.
Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Blumbergs priecājas par FK "Ventspils" uzvaru Latvijas kausa fināla spēlē futbolā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdzšinējā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") vietnieks Guntis Blumbergs ("Latvijai un Ventspilij") pirmdien arī pašvaldības jaunajā sasaukumā ievēlēts par domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku sadarbības jautājumos, aģentūra LETA uzzināja domē.

Blumbergs amatā ievēlēts ar septiņām balsīm "par" un pieciem deputātam atturoties. Šāds balsu sadalījums pirmdien bija, arī amatā ievēlot jauno domes priekšsēdētāju Jāni Vītoliņu ("Latvijai un Ventspilij").

Blumbergs ir arī partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētāja vietnieks.

Jau ziņots, ka pirmdien pirmās jaunā sasaukuma Ventspils domes sēdes turpinājumā par domes priekšsēdētāju ievēlēts "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētāja vietnieks un līdzšinējais Lemberga vietnieks Vītoliņš.

Amatam tika virzīts Vītoliņš un Jaunās konservatīvās partijas Ventspils nodaļas vadītājs Bruno Jurševics.

Balsojot ar vēlēšanu zīmēm, ar septiņām balsīm "par" un pieciem deputātiem atturoties, par priekšsēdētāju tika ievēlēts Vītoliņš. Politiķi amatā atbalstīja kolēģi no "Latvijai un Ventspilij", kā arī vienīgais domē ievēlētais Nacionālās apvienības deputāts Kārlis Vočtavs.

Jurševica kandidatūru priekšsēdētāja amatam atbalstīja pieci domnieki, seši bija pret, bet viens balsojumā atturējās.

Kā vēstīts, Ventspilī 1.jūlijā neizdevās ievēlēt pašvaldību vēlēšanās uzvarējušā saraksta līderi, apcietinājumā esošo domes priekšsēdētāja amata kandidātu Lembergu, tādēļ domes sēde tika pārtraukta.

Lembergam bija tiesības kandidēt pašvaldību vēlēšanās, jo attiecībā uz viņu nav stājies spēkā notiesājošs spriedums. Tiesības kandidēt ir liegtas tad, ja pret personu stājas spēkā notiesājošs spriedums galīgajā instancē.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) iepriekš tviterī skaidroja, ka apcietinājumā esošam cilvēkam ir liegtas tiesības piedalīties domes sēdēs. Tāpat liegts lietot internetu, datoru, mobilo un citas ierīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu