Saeima atceļ ierobežoto darba laiku terasēm (1)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Roman Babakin/Shutterstock

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, no likuma izslēdzot darba laiku terasēm. Līdz šim likums paredzēja, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem atļauts sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus ārtelpās no plkst.6 līdz 24.

Tāpat Saeima šodien pieņēma grozījumus, kas nosaka, ka ierobežotu intensīvās terapijas resursu izmantošana un pacientu prioritizēšana atbilstoši medicīniskiem kritērijiem Covid-19 infekcijas izplatības laikā tiek veikta, ievērojot uz pierādījumiem balstītus medicīnas principus.

Likuma grozījumi paredz, ka Ministru kabinets noteiks ierobežoto intensīvās terapijas resursu izmantošanas un pacientu prioritizēšanas galvenos principus un kritērijus.

Pieņemtās izmaiņas paredz arī deleģējumu veselības ministram apstiprināt ārstniecības personu profesionālo organizāciju vai veselības aprūpes konsultatīvo institūciju izstrādātās rekomendācijas Covid-19 infekcijas ārstniecības procesa nodrošināšanai.

Rekomendācijas tiks apstiprinātas pēc atzinuma saņemšanas no veselības nozares kompetentās institūcijas un tiks publicētas Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē, un par tām tiks informētas ārstniecības iestādes, kuras nodrošina ar Covid-19 inficēto personu ārstniecības procesu.

Deputāti arī atbalstīja tieslietu ministra priekšlikumu, kas paredz, ka ieslodzījuma vieta pēc ārkārtējās situācijas beigām vai Covid-19 infekcijas ierobežošanai noteikto ierobežojumu atcelšanas ieslodzījuma vietās, nodrošina ieslodzītajiem laika periodā no 2020.gada 1.oktobra līdz ierobežojumu atcelšanai nenodrošinātās īslaicīgās un ilgstošās satikšanās ar radiniekiem un citām personām.

Lai nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas visiem ieslodzītajiem, ieslodzījuma vietā, būs jānodrošina ieslodzītajiem normatīvajos aktos paredzētās īslaicīgās un ilgstošās satikšanās rindas kārtībā, ņemot vērā datumu, kad iesniegts iesniegums par satikšanos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu