Kļūsti par lietus lāsi un dodies tās aizraujošajā ceļojumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Pitsburgas datorspeciālists un mājaslapu izstrādātājs izveidojis īpašu vietni, kas katram lietotājam ļauj izsekot lietus lāsi no tās rašanās punkta līdz nonākšanai okeānā.

Mājaslapas “River Runner” radītāju Semu Lērneru intervēja izdevuma “AccuWeather” meteorologs Ādams Del Rosso.

Mājaslapu Lērners izveidoja pēc pārdomām par tā saucamo kontinentālo plaisu, kas ASV sadala divās atsevišķās ūdensšķirtnēs, no kurām viena aizved uz Kluso okeānu, bet otra uz Atlantijas okeānu.

“Es braucu cauri kontinentālajai plaisai un domāju par to, kā lietus lāse nolīst vienā pusē, bet beigās nonāk Atlantijas okeānā, vai arī nokrīt otrā pusē, bet beigās nonāk tūkstošiem kilometru tālu Klusajā okeānā. Man šķita, ka to būtu interesanti vizualizēt,” stāstīja Lērners.

Tā nu Lērners ķērās pie programmēšanas, izmantojot Amerikas Savienoto Valstu Ģeoloģijas dienesta datus, lai kartētu visu ASV teritoriju. Projekta izveide aizņēma vien divas nedēļas ilgu laiku.

Mājaslapā lietotājs var izvēlēties jebkuru vietu kartē un nomest tur lietus lāsi. Programma pēc tam aprēķina precīzu lietus lāses ceļu dažādās mazākās ūdens straumēs un lielākās upēs, līdz tā sasniedz okeānu. Pēc tam lietotājam ir iespējams lietus lāses ceļojumu vērot 3D formātā.

Lērners arī pastāstīja, ka pie viņa jau vērsušies vairāki pedagogi, sakot, ka šī mājaslapa viņiem palīdzējusi labāk izskaidrot ūdenstilpju konceptu un to, kāpēc tās jāsaglabā nepiesārņotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu