Nekas neliecina, ka Ziemeļkorejas vadonis saņēmis vakcīnu pret Covid-19 (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns
Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns Foto: Reuters/ScanPix

Nekas neliecinot, ka Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns būtu saņēmis vakcīnu pret Covid-19, ceturtdien pavēstījis Dienvidkorejas izlūkdienests.

Dienvidkorejas rīcībā arī nav nekādas informācijas par to, ka Ziemeļkoreja būtu saņēmusi Covid-19 vakcīnas no ārvalstīm, vēsta aģentūra AP.

ANO atbalstītā Covid-19 vakcīnu vispasaules piekļūstamības mehānisma "Covax" pārstāvji šā gada februārī paziņoja, ka Ziemeļkoreja šā gada pirmajā pusē varētu saņemt 1,9 miljonus vakcīnas devu.

Tomēr šo vakcīnu piegāde valstij nav veikta un nav arī informācijas par to, ka Ziemeļkoreja būtu mēģinājusi iegūt Covid-19 vakcīnas kādā citā veidā.

Vairāki eksperti Dienvidkorejā iepriekš izteikuši pieņēmumu, ka Kims un citas Ziemeļkorejas augstākās amatpersonas varētu būt tikušas vakcinētas ar vakcīnām, kas saņemtas pa neoficiālajiem kanāliem.

Tomēr Dienvidkorejas izlūkdienestu rīcībā nav informācijas, kas apstiprinātu šādu pieņēmumu.

Ziemeļkoreja joprojām noliedz, ka valsti būtu skārusi Covid-19 epidēmija.

Pasaules Veselības organizācija pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Ziemeļkorejas iesniegtajā atskaitē norādīts, ka valstī līdz 24.jūnijam kopumā veikti 31 794 Covid-19 testi un tie visi bijuši negatīvi.

Tomēr arī Ziemeļkorejā Covid-19 dēļ ir ieviesti plaši ierobežojumi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu