Samariešu apvienība Rīgā izveidojusi jaunu sociālās aprūpes centru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pieprasījums pēc jaunām vietām sociālās aprūpes centros (SAC) saglabājoties augstam, Rīgas dome aicina iedzīvotājus jau šobrīd Rīgas Sociālajā dienestā interesēties par Latvijas Samariešu apvienības jaunizveidotā multifunkcionālā sociālā centra pakalpojumu saņemšanu, informēja Rīgas domē.

Jaunu klientu uzņemšana plānota jūlija beigās vai augustā.

Ceturtdien Rīgas domes vadība iepazinās ar Latvijas Samariešu apvienības jauno un moderno multifunkcionālo sociālo pakalpojumu centru Katoļu ielā 22/24, kurā būs izvietots ģimenes tipa SAC "SenRīga", dienas aprūpes centrs personām ar demenci "Žubītes", zvanu centrs pakalpojumiem "Drošības poga" un "Specializētais transports", kā arī higiēnas centrs ar sāls istabu, kur tiks sniegti daudzveidīgi sociālie pakalpojumi rīdziniekiem.

Multifunkcionālā sociālo pakalpojumu centra lielākā daļa atvēlēta SAC "SenRīga". Ēkas otrais stāvs pielāgots personām ar demenci, un tur varēs uzņemt 25 klientus, bet trešā, ceturtā un piektā stāvā izvietotas citu iemītnieku istabas, no kurām kopumā aprūpes centrā 34 ir vienvietīgas un 34 - divvietīgas. "SenRīga" var uzņemt 100 iemītniekus.

Rīgas pašvaldības līdzfinansējums šajā ģimenes tipa sociālās aprūpes centrā ir paredzēts līdz 640 eiro mēnesī, ja persona atbilst nosacījumiem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pakalpojuma saņemšanai. Rīdzinieki jau šobrīd Rīgas Sociālajā dienestā var interesēties par šī pakalpojuma saņemšanu, var doties iepazīties ar telpām, bet klientu uzņemšana plānots, ka sāksies jūlija beigās vai augustā.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP) uzsvēra, ka samarieši ir viens no uzticamākajiem un senākajiem Rīgas sadarbības partneriem sociālo pakalpojumu jomā, kas piedāvā senioriem inovatīvus pakalpojumus, un pauda lepnumu par padarīto un vēlēja veiksmi turpmākajā darbā.

Ģimenes tipa aprūpes centrā cilvēki varēs dzīvot kā mājas un vienlaikus uz vietas saņemt visus nepieciešamos ikdienas un veselības aprūpes pakalpojumus. Cilvēki dzīvos ergonomiski pielāgotās istabās. Uzsvars likts uz ģimenisku pieeju, dienas ritmu kā mājās, katrā stāvā būs ziemas dārzs un koptelpas, iemītniekiem būs pieejama pirts, fizioterapijas zāle, higiēnas centrs ar sāls istabu. Darba organizācija un darbu uzskaite tiks veikta digitalizēti, izmantojot pasaules pieredzi un unikālus informāciju tehnoloģiju (IT) risinājumus.

Latvijas Samariešu apvienību un Rīgas pašvaldību vieno ilggadēja sadarbība kopš 1992.gada. Pateicoties samariešiem, Rīgā ir izveidoti vairāki sociālie pakalpojumi - kā viens no pirmajiem, ko samarieši sāka nodrošināt, bija institucionālā aprūpe senioriem. Pēc tam sekoja grupu dzīvoklis personām ar garīgās attīstības traucējumiem, aprūpes mājās pakalpojums, krīzes centrs, transporta pakalpojums cilvēkiem ar invaliditāti u.c. sociālie pakalpojumi. Tas ir viens no iespaidīgākajiem pakalpojumu sniedzējiem Rīgā un visā Latvijā.

Jaunajā Latvijas Samariešu apvienības multifunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā ieguldīti 4,5 miljoni eiro, kas ietver Vācijas Samariešu organizācijas līdzekļus 400 000 eiro, bankas "Citadele" aizdevumu 1,7 miljona eiro apmērā un "Attīstības finanšu institūcijas Altum" aizdevumu 1,3 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu