Vienā no Vācijas reģioniem hakeru uzbrukuma dēļ izsludina ārkārtas stāvokli (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmo reizi Vācijas vēsturē hakeru uzbrukuma dēļ izsludināta ārkārtas situācija Anhaltes-Bitterfeldas rajonā valsts austrumos. Hakeri uzbrukuši rajona datorsistēmai, kas paralizējis rajona administrācijas darbu.

Apgabals, kurā dzīvo aptuveni 157 000 iedzīvotāju, vairs nespēj veikt sociālo pabalstu izmaksas. Drošības iestādes veic izmeklēšanu, vēsta „Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

„Mēs esam gandrīz pilnībā paralizēti, un tā tas būs arī nākamajā nedēļā,” paskaidroja kāda administrācijas amatpersona.

Pēc varas iestāžu teiktā, ārkārtas režīms izsludināts, lai varētu ātrāk reaģēt. Tagad ir jāatrod infekcijas avots un jāneitralizē vīruss. Turklāt rajona administrācijai būs jāatjauno IT infrastruktūra.

„Šim [hakeru] uzbrukumam ir tieša ietekme uz visām rajona pakalpojumu klāsta jomām”, piektdienas pēcpusdienā atzina rajona amatpersonas. Runa ir par cilvēkiem, kuri gaida sociālos pabalstus vai palīdzību jauniešiem. Iepriekšējo reizi ārkārtas situācija Anhaltes-Bitterfeldas rajonā tika izsludināta 2013.gadā plūdu dēļ. Postījumu apmēri rajona datorsistēmā tiks novērtēti nedēļas nogalē, bet pirmdien tos apkopos.

Nozīmīgais hakeru uzbrukums rajona tīklam notika otrdien. Vairāki serveri tika inficēti no iepriekš nezināma avota. Rezultātā tika šifrēts pagaidām nenoteikts skaits failu. Visas kritiskās sistēmas no tīkla atvienotas, lai novērstu datu noplūdi. Tiek ziņots, ka par notikušo ir ierosināts kriminālprocess un uzsākta sadarbība ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu