Tiks uzlabota drošība prezidenta Jūrmalas rezidencē (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Valsts prezidenta Jūrmalas rezidence.
Latvijas Valsts prezidenta Jūrmalas rezidence. Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad plānots veikt drošības uzlabojumus Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē un tiks arī aktualizēts jautājums par Rīgas pils laukuma rekonstrukciju, teikts Valsts prezidenta kancelejas sagatavotajā publiskajā pārskatā par 2020.gadu.

Pārskatā par Valsts prezidenta kancelejas darbību 2020.gadā ieskicēti ari būtiskākie plānotie darbi šogad.

Šogad Valsts heraldikas komisija strādās pie pašvaldību heraldikas jautājumiem, kas saistīti ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma spēkā stāšanos, kā arī veiks konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem saistībā ar iespējamo Sēlijas kultūrvēsturiskā apgabala ģerboni un karogu, tā vizuālo risinājumu variantu izstrādāšanu un vērtēšanu.

Valsts prezidenta kancelejā atzina, ka Rīgas pils Svētku zālē ir četras neaizpildītas gleznojumu vietas. Tāpēc prezidenta kanceleja plāno virzīt Rīgas pils atjaunošanas padomē jautājumu par Svētku zāles interjera dekoratīvās apdares papildināšanu ar jauniem gleznojumiem.

Prezidenta kancelejā arī norādīja, ka līdz šim Rīgas pils dārzs Valsts prezidenta organizētiem pasākumiem ticis izmantots reti, jo tā līdzšinējais plānojums neatbilst prasībām, kādas nepieciešams pasākumu organizēšanai. Ņemot vērā Valsts prezidenta kancelejas plānus rīkot pasākumus arī dārzā, 2020.gada beigās Valsts prezidenta kanceleja noslēdza līgumu par Rīgas pils dārza ainavas labiekārtojuma projekta izstrādi un saskaņošanu. Pēc līguma izpildes, saskaņojot rezultātus ar Rīgas pils atjaunošanas padomi, Valsts prezidenta kanceleja plāno īstenot Rīgas pils dārza ainavas labiekārtošanas projektu.

Valsts prezidenta kanceleja plāno aktualizēt Rīgas pils laukuma rekonstrukcijas jautājumu valsts reprezentācijas vajadzībām, aicinot Rīgas domi izvērtēt iespējas pils laukuma rekonstruēšanai, piegulošās teritorijas labiekārtošanai un teritorijas atbilstības drošības prasībām nodrošināšanai.

Tāpat VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) drošības uzlabošanas pasākumu īstenošanai Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē šogad plāno uzsākt apsardzes ēkas pārbūvi, stāvlaukuma izbūvi, žoga lokālos remontdarbus un citus drošības uzlabošanai nepieciešamos darbus.

Valsts prezidenta kanceleja ir konstatējusi, ka atsevišķās Rīgas pils priekšpils telpās nepieciešams veikt Latvijas Valsts ģerboņa atveidojuma dizaina pārveidi atbilstoši Latvijas Valsts prezidenta rezidences statusam un heraldikas nosacījumiem. Šā mērķa īstenošanai šajā gadā plānoti remontdarbi divās Rīgas pils priekšpils telpās. Projekta īstenošanu veiks VNĪ.

Ņemot vērā, ka 2022.gadā Valsts prezidenta institūcijai apritēs 100 gadu, kā arī tiks atzīmēta Latvijas republikas Satversmes simtgade, Valsts prezidenta kanceleja kopā ar citām valsts institūcijām ir uzsākusi darbu pie šīm gadadienām veltītu pasākumu plānošanas. Pasākumu sagatavošana tiks uzsākta jau šogad.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu