Francijā restorānos un iepirkšanās centros būs jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas sertifikāts vai tests (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Parīze, Francija. Ilustratīvs foto
Parīze, Francija. Ilustratīvs foto Foto: ISA HARSIN/SIPA/ISA HARSIN/SIPA

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien uzrunā izziņoja, ka no augusta valstī restorānu, bāru, tirdzniecības centru, starppilsētu vilcienu un citus pakalpojumus varēs izmantot, uzrādot Covid-19 vakcinācijas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu, vēsta raidorganizācija "France24".

Veselības caurlaide būs nepieciešama, lai varētu apmeklēt festivālus, teātri vai kino.

"Kā jūs būsiet sapratuši, vakcinācija uzreiz nav padarīta obligāta, taču mēs līdz maksimumam izmantosim veselības caurlaidi, lai iedrošinātu vakcinēties tik daudz cilvēku, cik vien iespējams," uzrunā iedzīvotājiem sacīja Makrons.

Covid-19 testi pašlaik pieejami par brīvu, taču no septembra par to veikšanu būs jāmaksā.

Lielākajās vietnēs, kurās iespējams pieteikties vakcinācijai, pēc Makrona paziņojuma pieauga aktivitāte. Vietnē "Doctolib" pirmdienas vakarā ik minūti esot saņemti ap 20 000 jaunu pieteikumu, bet visas dienas laikā kopumā pieteicās 926 000 cilvēku.

Makrons pirmdien arī paziņoja, ka no septembra vakcinācija pret Covid-19 būs obligāta veselības aprūpes sistēmas un pansionātu darbiniekiem. Līdzīgi nosacījumi pieņemti arī Grieķijā, Itālijā un Lielbritānijā.

Līdz šim Francijā vismaz vienu vakcīnas devu saņēmuši aptuveni 35,5 miljoni cilvēku - nedaudz vairāk kā puse iedzīvotāju. Pēdējās nedēļās vakcinācijas temps palēninājies, kamēr valstī pieaug inficēšanās ar koronavīrusa delta paveidu - tas pašlaik sastāda apmēram pusi jauno inficēšanās gadījumu.

Francijā ir ap 4000 jauniem inficēšanās gadījumiem dienā, taču nāves gadījumu skaits ir neliels - aizvadītajā diennaktī tādi bija četri.

Francijā ar Covid-19 hospitalizēti apmēram 7000 cilvēku, kas ir apmēram ceturtā daļa no cilvēku skaita, kas ar šo slimību atradās slimnīcās trešā viļņa "pīķī" martā un aprīlī.

"Mums jātiecas uz to, lai ikviens francūzis būtu vakcinēts, jo tas ir vienīgais veids, kā atgriezties pie normālas dzīves," sacīja Makrons.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu