Tukumā no sievas un bērniem nošķirts emocionāli vardarbīgs vīrietis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Marija Stepanovic/Shutterstock

12. jūlijā Tukuma novadā par emocionālu vardarbību pret saviem bērniem un sievu uz nedēļu nošķirts iereibis vīrietis.

Aptuveni stundu pēc pusnakts Tukuma novada Matkules pagastā kāds vīrietis, esot alkohola reibumā, pamodināja divas nepilngadīgas meitenes, viņu klātbūtnē lamājās necenzētiem vārdiem, tādējādi radot bērnos bailes. Policijā skaidroja, ka vīrietis ar savu rīcību veica ne tikai emocionālu vardarbību pret meitenēm, bet arī pret viņu māti, kura likumsargiem norādīja, ka baidās par savu un savu bērnu drošību, esot vienā telpā ar vīrieti.

Izvērtējot notikušā apstākļus un iesniegumu, likumsargi pieņēma lēmumu par nošķiršanu līdz 19.jūlijam. Tāpat ir sākts administratīvā pārkāpuma process par emocionālo vardarbību pret bērniem.

Salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, kad VP ZRP apkalpojamā teritorijā tika reģistrēti 749 ģimenes konflikti, šogad attiecīgajā laika posmā policijā ir reģistrēts par 203 ģimenes konfliktiem mazāk. Pērn pirmajā pusgadā tika pieņemti 45 VP lēmumi par nošķiršanu, šogad - 36.

2021.gadā visvairāk šo lēmumu pieņemts Tukuma iecirkņa apkalpojamā teritorijā - desmit, par vienu mazāk - Jēkabpils iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Bauskas apkārtnē bija seši šādi lēmumi, Dobeles un Jelgavas iecirkņos - katrā četri, bet Aizkraukles iecirknī - trīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu