Levits darbam SEPLP izvirza žurnālisti Sanitu Upleju-Jegermani (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits, žurnāliste Sanita Upleja-Jegermane
Valsts prezidents Egils Levits, žurnāliste Sanita Upleja-Jegermane Foto: LETA

Valsts prezidents Egils Levits izvirzījis žurnālisti Sanitu Upleju-Jegermani kā savu kandidāti apstiprināšanai Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP).

Levits šodien ir nosūtījis vēstuli Saeimai, izvirzot savu kandidātu SEPLP locekļa amatam. Pamatojoties uz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumu, prezidents lēmis izvirzīt Upleju-Jegermani.

Valsts augstākā amatpersona, pamatojot sava kandidāta izvēli, norādīja, ka Uplejai-Jegermanei ir ilgstoša pieredze žurnālistikā, savā darbā pārstāvot augstus profesionālās kvalitātes un ētikas standartus.

Viņaprāt, Uplejai-Jegermanei ir gan nacionāls, gan starptautisks skatījums uz mediju politikas jautājumiem. "Viņas viedokļu raksti ir apliecinājuši labu izpratni par Satversmē ietvertajām vērtībām. Uzskatu, ka viņa spēs kvalitatīvi pildīt SEPLP locekles pienākumus un sniegs būtisku ieguldījumu sabiedrisko mediju attīstībā," paudis Levits.

Upleja-Jegermane aģentūrai LETA atzina, ka jūtas pagodināta par Valsts prezidenta lēmumu virzīt viņu SEPLP locekles amatam. Kandidāte uzskata, ka SEPLP locekles amatam būs piemērota, jo viņai ir liela pieredze mediju jomā. Turklāt 2017.gadā Upleju-Jegermani kā kandidāti virzīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekles amatam, kas, viņas ieskatā, ir nozares profesionāļu uzticības apliecinājums.

Upleja-Jegermane uzsvēra, ka uzdevumi SEPLP ir skaidri definēti un laiks uzdevumu izpildei ir neilgs. Pēc viņas teiktā, pirmās prioritātes ir izstrādāt sabiedrisko mediju apvienošanās koncepciju un finansējuma plānu.

Savukārt, jautāta, vai redz sevi SEPLP priekšsēdētājas amatā vai tomēr Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes virzītais kandidāts Jānis Siksnis būtu piemērotāks šim amatam, Upleja-Jegermane atzina, ka Siksnis priekšsēdētāja amatā būtu "visloģiskākā izvēle". Kā viņa skaidroja, lai arī pašai ir liela pieredze medijos, Siksnim tomēr ir pieredze un zināšanas par vadību atbildīgā amatā, ņemot vērā to, ka viņš savu laiku ir vadījis Latvija Radio.

SEPLP locekles amata kandidāte piebilda, ka priekšsēdētāja amats SEPLP nebūs "vieta, kur nolikt datoru", bet gan atbildīgs amats, kurā no pašiem pirmsākumiem jāveido padome.

TVNET jau ziņoja, ka SEPLP sastāvā ir trīs locekļi, kurus apstiprina Saeima. Vienu locekli apstiprināšanai izvirza Valsts prezidents, vienu - Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome un vēl vienu - Saeima saskaņā ar Saeimas Kārtības rullī noteikto kārtību.

NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome SEPLP locekļa amatam izvirzījusi Jāni Siksni. No Saeimas puses SEPLP locekļa kandidātam tiek virzīts Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Jānis Eglītis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu