Par čaklākajiem bioloģisko atkritumu šķirotājiem Rīgā atzīst dārzciemiešus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Komposts. Ilustratīvs attēls.
Komposts. Ilustratīvs attēls. Foto: Foto: pixabay.com

Čaklākie bioloģisko atkritumu šķirotāji Rīgā dzīvo Dārzciemā, aģentūrai LETA pavēstīja vides pakalpojumu uzņēmuma SIA "Clean R" pārstāve Zane Auziņa.

14. jūlijā "Clean R" godināja trīs mēnešus garā bioloģisko atkritumu šķirošanas izaicinājuma "Šķiro BIO" uzvarētājus. Aptuveni 40 000 rīdzinieku un 204 daudzdzīvokļu māju konkurencē labāko bioloģisko atkritumu šķirotāju godu Rīgā izcīnīja mājas Zetiņu ielā 8 k-2, Dārzciemā, iedzīvotāji, apgāžot priekšstatu, ka daudzdzīvokļu mājā BIO šķirošana ir teju neiespējama. Uzvarētāju māja, ko apsaimnieko SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", balvā iegūst ērtu un pievilcīgu atkritumu konteineru nojumi no "Clean R".

Izaicinājumā vērtēja, kā procentuāli samazinās nešķiroto sadzīves atkritumu apjoms un palielinās bioloģiski noārdāmo atkritumu apjoms. Būtisks faktors bija arī bioloģisko atkritumu konteinera sastāva atbilstība. Uzvarētāju mājas Zeltiņu ielas 8 k-2 iedzīvotāji izcēlās ar īpaši tīru bioloģiskā konteineru sastāvu, dažas kļūdas ar konteinerā iemestiem maisiņiem pieļaujot tikai pašā izaicinājuma sākumā.

"Šķiro BIO" izaicinājums norisinājās trīs mēnešu garumā - no aprīļa līdz jūlijam "Clean R" apkalpotajās Rīgas zonās - Kurzemes un Latgales priekšpilsētā, kā arī centra rajonā. Konkursam varēja pieteikties daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji no jebkura namu apsaimniekotāja, tomēr vairums izaicinājuma dalībnieku bija no SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" apsaimniekotajām mājām blīvi apdzīvotos mikrorajonos, jo īpaši Latgales priekšpilsētas.

Lai iegūtu bioloģisko atkritumu šķirošanai pielāgoto brūno konteineru ar īpašām ventilācijas atverēm savā pagalmā, daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem jāvēršas ar lūgumu pie sava nama apsaimniekotāja, kamēr privātmāju iedzīvotāji var paši aizpildīt pieteikumu pašapkalpošanās portālā "mans.cleanr.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu