"Dimdiņi Agro": Nekas neliecināja par iespējamo "Neatkarība Balt." nelegālo darbību (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Sadarbība ar biedrību, pret kuras pārstāvjiem uzsākts kriminālprocess par cilvēku tirdzniecību, "Neatkarība Balt." dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmumam "Dimdiņi Agro" notiek jau kopš 2015.gada. Uzņēmumam nav bijis pamata aizdomām par nodrošinātā darbaspēka nelegālu nodarbināšanu, atzīst "Dimdiņi Agro" valdes loceklis Oskars Brediks.

"Esam šokēti par šādām ziņām, un vēlos vērst uzmanību, ka esam kategoriski pret jebkāda veida darbaspēka neatbilstošu izmantošanu," teica Brediks, piebilstot, ka uzņēmums pārtrauc sadarbību ar biedrību līdz apstākļu noskaidrošanai.

Pēc Bredika teiktā, līdz šim "Dimdiņi Agro" ar "Neatkarība Balt." sadarbojās kopš 2015.gada kāpostu ražas novākšanā, un gadā tie ir bijuši aptuveni divi, trīs mēneši.

Viņš uzsvēra, ka uzņēmumam nebija arī informācijas vai sūdzību no darbinieku puses par apstākļiem biedrībā, kas radītu jebkādas aizdomas.

Brediks arī atzīmēja, ka biedrības pakalpojumi par vienu darbinieku bija vidēji dārgāki nekā vietējie nodarbinātie, kas arī "Dimdiņi Agro" neradīja aizdomas par pārkāpumiem nodarbināšanā.

Vienlaikus viņš atzina, ka "Neatkarība Balt." darbaspēka pakalpojumi ne vienmēr bija atbilstošā kvalitātē, taču sadarbība no "Dimdiņu Agro" puses tika uztverta ne tikai kā pakalpojuma saņemšana, bet arī kā labdarība sabiedriskā labuma organizācijai.

Tāpat Brediks pastāstīja, ka samaksa par pakalpojumu tika aprēķināta pēc līgumā noteikta tarifa un pēc rēķina izrakstīšanas pārskaitīta uz biedrības kontu vidēji reizi nedēļā.

Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta Sabiedriskā labuma organizāciju reģistrs, "Neatkarība Balt." sabiedriskā labuma organizācijas statuss stājies spēkā 2008.gada 6.oktobrī, pārstāvot labdarības un pilsoniskās sabiedrības attīstības nozares.

Jau vēstīts, ka biedrība "Neatkarība Balt.", izmantojot atkarību gūstā nonākušu personu ievainojamību, vairākus gadus piespiedu kārtā nostrādināja šīs personas fiziski smagā un ilgstošā lauku un mežizstrādes darbā, preses konferencē apstiprināja Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Biedrība ir noslēgusi līgumu ar vairākiem uzņēmumiem, kuros strādā centru klienti. SIA "Brīvzemnieki-Melior" bija nepieciešams pārlikt līgumā norādīto kūdras gabalu apjomu no vienas vagas uz otru. SIA "Stende Forest" un SIA "MM Kvartāls" centru iemītnieki stādījuši koku stādiņus, bet SIA "Dimdini Agro" veikuši dārzeņu novākšanu un pirmapstrādi.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu