Anglijas iedzīvotājiem, atgriežoties no Francijas, arī turpmāk jāievēro karantīna

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas iedzīvotājiem, kas apmeklēs Franciju pēc Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanas 19.jūlijā, pēc atgriešanās būs jāievēro karantīna, pat ja viņi būs pilnīgi vakcinēti pret Covid-19, piektdien paziņoja Lielbritānijas valdība.

Ierobežojumu mīkstināšana 19.jūlijā nozīmē obligātās karantīnas izbeigšanu vakcinētiem Anglijas iedzīvotājiem, kas atgriežas no "dzintara saraksta" valstīm. Tas neattieksies uz atgriešanos no Francijas, jo tur vēl ir plaši sastopams Covid-19 beta paveids, kas pirmoreiz tika konstatēts Dienvidāfrikā, teikts Veselības ministrijas paziņojumā.

Tiem, kas ierodas Anglijā no "dzintara saraksta" valstīm, starp kurām ir tādi populāri tūrisma galamērķi kā Itālija, Portugāle un Spānija, pašlaik ir jāievēro karantīna mājās līdz 10 dienām un jāveic divi testi.

No pirmdienas viņiem tikai vajadzēs uzrādīt pierādījumu par vakcināciju Lielbritānijā aviokompānijai, prāmju vai vilcienu satiksmes operatoram, kā arī veikt testu otrajā dienā pēc ierašanās.

Tomēr "jebkuram, kurš bijis Francijā pēdējo 10 dienu laikā, pēc ierašanās Anglijā vajadzēs doties karantīnā savā dzīvesvietā un vajadzēs veikt testus 2. un 8.dienā, neatkarīgi no sava vakcinācijas statusa", paziņoja Veselības ministrija.

Lielbritānija ir viena no pandēmijas vissmagāk skartajām valstīm Eiropā ar vairāk nekā 128 500 nāves gadījumiem, kas saistīti ar Covid-19.

Jauno Covid-19 gadījumu skaits piektdien pārsniedza 50 000, kas ir augstākais vienas dienas skaits kopš janvāra. Tas tomēr nav atturējis premjerministru Borisu Džonsonu no ieceres 19.jūlijā atcelt ierobežojumus, tai skaitā sejas masku valkāšanu un sociālo distancēšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu