Policisti bargāk vērsīsies pret pārgalvīgiem elektroskrejriteņu braucējiem (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Bolt" elektriskie skrejriteņi.
"Bolt" elektriskie skrejriteņi. Foto: Evija Trifanova/LETA

​Valsts policija turpmāk stingrāk vērsīsies pret pārkāpumiem, braucot ar elektriskajiem skrejriteņiem, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Lauris Arājs.

Viņš skaidroja, ka līdz šim kārtības sargi veica skaidrojošo darbu, personām, kuras brauc ar elektriskajiem skrejriteņiem stāstot par izmaiņām šo transportlīdzekļu ekspluatācijā. Šis darbs vēl turpinās, bet nākamais solis būs stingrāka vēršanās pret pieļautajiem pārkāpumiem šajā jomā.

Arājs atzina, ka virkne cilvēku gūst traumas, pārvietojoties ar elektriskajiem skrejriteņiem, turklāt tas notiek ne noteikumu neievērošanas dēļ, bet arī tamdēļ, ka cilvēki nerēķinās ar ceļu seguma stāvokli.

Savukārt vērtējot velosipēdistu braukšanas kultūru, Valsts policijas pārstāvis pauda, ka tā ir "gaužām dažāda". Uzteicama ir jauniešu spēja iemācīties luksoforu signālus un apstāties pie sarkanā signāla. Taču ir arī "atsevišķi kadri, pie kā jāstrādā, jo viņiem krāsas ir sveša parādība", atzina Arājs.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu