Biedrība iebilst pret patversmes un atskurbtuves izveidošanu Iļģuciemā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Kwan Kajornsiri/Shutterstock

Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrība iebilst pret publiski izskanējušo Rīgas domes ieceri Iļģuciemā izveidot bezpajumtnieku patversmi un atskurbšanas telpas, kurp varētu pārvietot cilvēkus no Centrāltirgus apkaimes.

Organizācija izprotot vajadzību nodrošināt patversmes pakalpojumus, tomēr uzskata, ka telpu pārcelšana no vienas vietas uz citu nerisinot problēmu pēc būtības. Biedrības ieskatā, sociālo problēmu risināšanā jāpiedalās visām pilsētas apkaimēm solidāri. Dzirciema un Iļģuciema apkaimēs jau darbojas patversme Eiženijas ielā, vairākas sociālās mājas, kā arī Iļģuciema sieviešu cietums.

"Nav taisnīgi samazināt centra sociālo problēmu slodzi, palielinot to Iļģuciema apkaimei," paziņoja biedrībā.

Organizācijā lēš, ka patversmes telpu pārcelšana no centra uz Iļģuciemu negatīvi ietekmētu sabiedriskā transporta maršrutus, 5.tramvaju un 3.autobusu, ko izmanto ne tikai apkaimju iedzīvotāji, bet arī studējošie un skolēni nokļūšanai uz mācību iestādēm, kā arī citi rīdzinieki braucieniem uz Piejūras dabas parku Bolderājā.

Biedrības ieskatā, teritorijai starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu, kur tiek apsvērta doma ierīkot patversmes un atskurbtuves telpas, ir liels attīstības potenciāls. Sakopjot un attīstot Nameja krastmalu no Durbes ielas līdz Ūdens ielai un tālāk līdz Tvaikoņu ielai, Rīgas iedzīvotāji un viesi iegūtu jaunu kultūras un atpūtas vidi, kas ir viegli pieejama un neprasa lielus ieguldījumus, uzskata apkaimes pārstāvji. Zunda kanāla mala teritoriāli saistās ar Dzegužkalnu un Nordeķu parku, kā arī ar vēsturisko industriālo mantojumu.

"Dzirciema un Iļģuciema attīstība ir saistāma ar inovāciju un zinātnes infrastruktūru "Zināšanu jūdze", ko veido apkaimēs esošās augstskolas, zinātniskās institūcijas, veselības aprūpes un kultūras iestādes, tādējādi saglabājot Pārdaugavas kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī izmantojot priekšrocības, ko sniedz atrašanās vieta pie ūdens un tuvums pilsētas centra," komentēja Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrība.

Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrība savu viedokli par patversmes un atskurbšanas telpu pārcelšanu uz Iļģuciemu ir paudusi vēstulē, kas nosūtīta Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (PP), vicemēram Edvardam Smiltēnam (LRA), Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturam Kleinbergam (PP), kā arī citiem deputātiem. Biedrība aicinājusi plānus apspriest ar apkaimju iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka Rīgā tiek apsvērta iespēja aizvākt no galvaspilsētas centra iereibušos bezpajumtniekus.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes komunikācijas pārvaldē, domājot par Centrāltirgus apkārtnes attīstību, aizvien aktuāls ir jautājums par bezpajumtnieku patversmes un atskurbšanas telpu izveidošanu, atslogojot pilsētas centra vidi.

Rūpējoties, lai visu Rīgas iedzīvotāju vajadzību īstenošana būtu līdzsvarā, šī sociālā pakalpojuma nodrošināšanai tiek meklēta piemērotāka vieta. Viena no vietām, kas tiek izskatīta kā piemērota patversmes izveidei, atrodas Daugavgrīvas ielā, teritorijā, kas patlaban ir pamesta un nesakopta.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, pašlaik vienīgā patversme, kas sniedz atskurbšanas piedāvājumus bezpajumtniekiem Rīgā, ir Latvijas Sarkanā Krusta apkalpotā patversme Gaiziņa ielā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu