Igaunijas politiķe Repsa iekuļas jaunā skandālā: par valsts naudu lepni nosvinēta dzimšanas diena (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mailisa Repsa
Mailisa Repsa Foto: Sander Ilvest

Bijusī Igaunijas izglītības un zinātnes ministre Mailisa Repsa atkāpsies no valdības koalīcijā ietilpstošās Centra partijas Rīgikogu frakcijas vadītājas un partijas priekšsēdētāja vietnieces amata saistībā ar jaunu skandālu ap nodokļu maksātāju naudas izmantošanu personiskiem mērķiem.

Laikraksts "Ohtuleht" aizvadītajā svētdienā vēstīja, ka pagājušā gada janvārī, tobrīd vēl būdama ministre, Repsa par ministrijas naudu svinējusi savu 45.dzimšanas dienu gan pašā ministrijā, gan vēlāk arī kādā elitārā Tallinas restorānā, kur uz svinībām bijuši uzaicināti arī partijas valdes un parlamenta frakcijas locekļi.

Pērn novembrī Repsa atkāpās no izglītības un zinātnes ministres amata, kad atklātībā parādījās informācija, ka ministrijas šoferis regulāri vadājis viņas bērnus uz uz skolu un interešu izglītības pulciņiem.

Vēlāk noskaidrojās, ka Repsa atvaļinājumā dienesta mašīnā ar ģimeni devusies uz Horvātiju, turklāt nenoformējot šo atvaļinājumu oficiāli.

24.novembrī policija ierosināja pret Repsu izmeklēšanu par Korupcijas apkarošanas likuma pārkāpšanu, bet 19.februārī viņai tika oficiāli noteikts aizdomās turētā statuss lietā par līdzekļu izšķērdēšanu, tai skaitā par ministrijai iegādāta kafijas automāta izmantošanu mājās, par dienesta automobiļa un degvielas lietošanu Horvātijas braucienā, kā arī saistībā ar rēķinu par ģimenes brīvdienām Tartu 360 eiro apmērā un ministrijas kompensāciju par aviobiļetēm viņas ģimenei vairāk nekā 1500 eiro vērtībā.

Otrdien Centra partijas valdē un frakcijā apspriesta pret Repsu ierosinātā izmeklēšana un pieņemts lēmums, ka šai situācijā partijas frakcijai vajadzīgs jauns vadītājs, paziņojis partijas preses dienests.

Kā norādījis partijas priekšsēdētājs Jiri Ratass, atzīts, ka Repsai pašlaik jāvērš uzmanība uz aizstāvību, bet partija, pieņemot šo ārkārtīgi sarežģīto, bet nepieciešamo lēmumu, varēs turpināt iesākto ceļu.

"Es pateicos Mailisai, kas, būdama spēcīga politiķe, devusi būtisku ieguldījumu mūsu valsts dzīves attīstībā un partijas darbībā gan kā partijas priekšsēdētāja vietniece, gan kā parlamenta frakcijas vadītāja un ministre," viņš sacījis, pagaidām gan nenorādot, kas varētu stāties Repsas vietā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu