Prezidents: jāveicina sieviešu līdzdalība tehnoloģiju nozarē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Tehnoloģiju nozarē joprojām darbojas neliels skaits sieviešu un dažkārt valda stereotips, ka tā ir tikai vīriešiem piemērota darba vide, nodēvējot to par neadekvātu situāciju, pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciālists Uģis Darviņš-Kozlovskis, trešdien Rīgas pilī Levits iepazinās ar biedrības "Riga TechGirls" mācību programmas "Iepazīsti tehnoloģijas" dalībnieču pieredzi un pārrunāja digitālo prasmju izglītības un karjeras iespējas.

Prezidents augstu novērtēja "Riga TechGirls" ieceri veicināt sieviešu digitālās prasmes un bija priecīgs iepazīties ar individuālu absolventu pieredzes stāstiem, kas vairojis un motivējis viņas turpināt digitālo izaugsmi un karjeru.

Valsts prezidents atsaucās uz "Riga TechGirls" programmas patroneses Andras Levites līdzdalību un uzsvēra sadarbības tīkla un kontaktu lomu, kur sievietes var sniegt atbalstu cita citai, iedrošināt, motivēt un palīdzēt jaunu prasmju apguvē vai karjeras veidošanā. Valsts prezidenta padomnieces Ieva Ilvesa un Alise Pīka pusgada garumā sniedza atbalstu sešām programmas dalībniecēm, un šodien absolventes viesojās Rīgas pilī uz noslēguma sarunu ar Ilvesu.

"Riga TechGirls" programma "Iepazīsti tehnoloģijas" tika sākta 2020.gada vasarā, kad ikviena tās dalībniece apguva digitālās nozares dažādus aspektus. 2021.gadā programmu turpināja tās dalībnieces, kas vēlējās padziļināt savas zināšanas konkrētā jautājumā, kā arī saņemt tehnoloģiju nozares mentora atbalstu. Šī gada rudenī programma turpina savu darbu, uzņemot jaunas dalībnieces.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu