Aicina izmaksāt 300 eiro pabalstu vakcinētajiem (96)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: URem/Shutterstock

Valdībai būtu jāpieņem lēmums katram Latvijas iedzīvotājam, kurš būs vakcinējies līdz šī gada 15.septembrim, izmaksāt pabalsts 300 eiro apmērā, vēstulē veselības ministram Danielam Pavļutam (AP) rosina Latvijas un Baltijas Dermatovenerologu asociācijas prezidents Andris Rubins.

"Esmu pārliecināts, ka tas dos lielu stimulu svārstīgajiem, kuri vēl nav vakcinējušies, un arī tiem, kas vēl īsti nav dzirdējuši vai sapratuši vakcinācijas pret Covid-19 jēgu," uzskata mediķis.

Viņaprāt, šāds atbalsts, kas, pēc paša aplēsēm, varētu izmaksāt no 400 līdz 500 miljoniem eiro, "atnāks atpakaļ, stimulējot Latvijas ekonomiku". Turklāt, viņa ieskatā, tādējādi varētu īsā laikā panākt, ka līdz septembra beigām Latvijā būtu vakcinējušies 70% iedzīvotāju.

Lai par šo ieceri informētu Latvijas iedzīvotājus, mediķis iesaka vienu vai divas nedēļas pēc kārtas trīs līdz četras reizes dienā izziņot šo informāciju visos Latvijas radio kanālos un izlikt uzaicinājumus par vakcinēšanos un pabalstu visās pilsētas un ciemos.

Savukārt Latvijas valdība, viņaprāt, šim mērķim varētu pieprasīt papildu līdzekļus no Eiropas Savienības.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu