Vērmanes dārzā pašvaldības policijai ļaus patrulēt ar auto un apsvērs iespēju uzstādīt videokameras (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Valsts policija

Lai nodrošinātu kārtību Vērmanes dārzā nakts stundās, Rīgas Pašvaldības policijai ļaus patrulēt ar automašīnām, šodien lēma apvienotajā Rīgas domes Mājokļu un vides un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē.

Deputāti arī nolēma turpināt darbu pie kameru uzstādīšanas, lai varētu izpildīt apdrošināšanas nosacījumus un apdrošināt kultūrvēsturiskās vērtības.

Tika nolemts pastiprināt patrulēšanu parkā nakts stundās, kā arī apkopot informāciju par fiksētajiem pārkāpumiem.

Tāpat komiteja nolēma apsvērt iespēju rīkot sociālo kampaņu, lai nodrošināt kārtību Rīgas parkos.

Savukārt vidējā termiņā plānots izvērtēt, kādas varētu būt izmaksas apsardzes algošanai Vērmanes dārza apsargāšanai un vai tās ir mazākas nekā potenciāli radītie zaudējumi.

Ilgākā termiņā plānots lemt par risinājumiem apgaismojuma ierīkošanai Vērmanes dārzā un citos Rīgas parkos, kā arī aicināt Izglītības, kultūras un sporta komiteju izstrādāt piedāvājumus darbam ar jauniešiem, piemēram rast vietas kur izpausties grafiti māksliniekiem u.c.

Kā ziņots, šodien notika divu Rīgas domes komiteju kopīga sēde, kurā tiks lemts par kārtības nodrošināšanu Vērmanes dārzā.

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas meži" iepriekš izplatīja informāciju par ieceri no Vērmanes dārza estrādes aizvākt solus, kas esot nepieciešams, lai likvidētu nakts uzdzīves vietu parkā.

Kā norāda uzņēmums, Vērmanes dārza estrādi par savu nakts uzdzīves vietu šogad aizvien biežāk izvēlas dažādi dīkdieņi un bezpajumtnieki. Lai likvidētu ērtus apstākļus iedzeršanai, narkotiku lietošanai, trokšņošanai un nakšņošanai, uzņēmums nolēmis no estrādes aizvest solus.

Pēc tam Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis (PP) sociālajos tīklos izplatīja informāciju, ka ir apturēta solu novākšana un par tālāko rīcību lems deputāti ārkārtas komitejas sēdē.

Cepurītis izteicās, ka ziņa par Vērmanes dārza soliņiem esot maldinoša. Parku bez soliem atstāt nevar, un tas nenotiks, solīja politiķis.

Īstermiņā ar vairāku soliņu noņemšanu esot plānots paglābt to kultūrvēsturiskās vērtības no demolēšanas un nozagšanas.

Deputāts sola, ka komitejas sēdē tiks meklēti drošības risinājumi, kas pasargātu parka vērtības, bet tas jādara tā, lai neciestu pārējie parka apmeklētāji.

Cepurītis aģentūrai LETA uzsvēra, ka, visticamāk, noticis pārpratums, jo solu noņemšanas galvenais mērķis bijis tos pasargāt un nomainīt solu virsmu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu