Kuba apsūdz ASV par uzbrukumu tās vēstniecībai Parīzē (2)

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Kubas ārlietu ministrs Bruno Rodrigess
Kubas ārlietu ministrs Bruno Rodrigess Foto: YAMIL LAGE / AFP

Parīzē noticis uzbrukums ar degbumbām Kubas vēstniecībai, pirmdienas vakarā paziņoja Kubas ārlietu ministrs Bruno Rodrigess, kurš vainoja ASV valdību kūdīšanā uz vardarbību.

"Mēs nosodām teroristu uzbrukumu ar Molotova kokteiļiem mūsu vēstniecībai Parīzē," tviterī rakstīja Rodrigess.

"Es uzskatu, ka ASV valdība ir atbildīga par savām nepārtrauktajām kampaņām pret mūs valsti, kuras iedrošina uz šīm darbībām, un par aicināšanu uz nesodītu vardarbību no savas teritorijas."

Kubas Ārlietu ministrijas Starptautiskais preses centrs vēlāk paziņoja, ka uzbrukums noticis ap pusnakti. Tikušas mestas trīs Molotova kokteiļa pudeles, no kurām divas trāpījušas vēstniecībai un izraisījušas ugunsgrēku, bet Kubas diplomāti to nodzēsuši, kad notikuma vietā ieradās Francijas ugunsdzēsēji un policija.

Pēdējo triju nedēļu laikā pie Kubas vēstniecībām daudzviet pasaulē ir notikušas demonstrācijas, nosodot vai atbalstot Kubas valdības vēršanos pret protestiem, kas 11. un 12.jūlijā sākās Kubā.

Kuba ir apsūdzējusi ASV valdību sociālo mediju kampaņas uzkurināšanā ar mērķi destabilizēt situāciju Kubā, kura pārcieš smagu ekonomisku krīzi, ko saasinājušas ASV sankcijas un Covid-19 pandēmija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu