Pavļuts: bērni, kas jaunāki par 12 gadiem, varētu vakcinēties jau oktobrī (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Paredzams, ka jau oktobrī varēs vakcinēties arī bērni, kas jaunāki par 12 gadiem, mikroblogšanas vietnē Twitter norādījis veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Pagaidām Latvijā vakcīnu pret Covid-19 iespējams saņemt no 12 gadu vecuma. Personas vecumā no 12 līdz 15 gadu vecumam tiek vakcinētas ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty.

Vakcinācijas kārtība 12-13 gadu veciem pusaudžiem

Vakcinācijai personu var pieteikt vecāki vai citi likumiskie pārstāvji ārstniecības iestādē, pie ģimenes ārsta vai pa tālruni 8989. Vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim - pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Vakcinācijas kārtība pusaudžiem no 14 gadiem

Atbilstoši Pacientu tiesību likuma 13. pantam nepilngadīgiem pacientiem no 14 gadu vecuma ārstniecība ir pieļaujama, ja saņemta viņu piekrišana, līdz ar to pusaudži no 14 gadu vecuma paši var pieņemt lēmumu vakcinēties un nav nepieciešama vecāku vai aizbildņu atļauja vakcīnas saņemšanai.

 
Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu