Policistu rosina apsūdzēt par bezdarbību, kā rezultātā valstij nodarīts 135 000 eiro kaitējums (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Valsts policija

Iekšējās drošības birojs (IDB) kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrai nodevis kriminālprocesu pret Valsts policijas (VP) amatpersonu par pieļautu bezdarbību, kuras rezultātā valsts budžetam nodarīts aptuveni 135 000 eiro liels kaitējums.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai rosināts sākt kriminālvajāšanu pret vienu Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes amatpersonu par pieļautu bezdarbību un divām privātpersonām - par krāpšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Amatpersona piedalījās VP izsludinātā iepirkuma komisijā un veica VP pārstāvja pienākumus līguma slēgšanā un tā izpildes uzraudzībā.

IDB uzskata, ka amatpersona pieļāva bezdarbību, kuras rezultātā komercuzņēmuma pārstāvji spēja realizēt apzināti krāpnieciskas darbības, nododot policijai iepirkuma tehniskajai specifikācijai un iepirkuma piedāvājumam neatbilstošas satiksmes drošības uzraudzībai paredzētas video kameras, aprīkojumu un programmnodrošinājumu.

Komercuzņēmuma divu darbinieku krāpnieciskās rīcības un amatpersonas iespējamās bezdarbības rezultātā valsts budžetam tika nodarīts zaudējums gandrīz 135 000 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka IDB arī citos VP iepirkumos atklājis iespējamās nelikumības un rosinājis prokuratūrai apsūdzēt policijas amatpersonas, piemēram, bijušo Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku Normundu Krapsi.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu