Ievēlēti visi trīs SEPLP locekļi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Saeima šodien par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļiem ievēlējusi Sanitu Upleju-Jegermani, Jāni Siksni un Jāni Eglīti.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš pateicās jaunajiem locekļiem par kandidēšanu un gribēšanu strādāt SEPLP. Viņš atzīmēja, ka locekļiem priekšā gaidāms milzīgs darbs un politiķis lūdza, lai jebkura jautājuma izskatīšanā, kas saistīts ar medijiem, piedalītos gan šodien apstiprinātie padomes pārstāvji, gan Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji.

SEPLP sastāvā ir trīs locekļi, kurus apstiprina Saeima. Vienu locekli apstiprināšanai izvirza Valsts prezidents, vienu - Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome un vēl vienu - Saeima saskaņā ar Saeimas Kārtības rullī noteikto kārtību.

NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome SEPLP locekļa amatam izvirzījua Siksni, no Saeimas puses SEPLP locekļa kandidātam tika virzīts Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Eglītis, savukārt Valsts prezidents Egils Levits virzīja "Delfi" žurnālisti, redaktori Upleju-Jegermani.

Ievēlētajiem locekļiem būs pašiem jānobalso par SEPLP priekšsēdētāju. Iepriekš Upleja-Jegermane atzina, ka Siksnis priekšsēdētāja amatā būtu "visloģiskākā izvēle". Kā viņa skaidroja, lai arī pašai ir liela pieredze medijos, Siksnim tomēr ir pieredze un zināšanas par vadību atbildīgā amatā, ņemot vērā to, ka viņš savu laiku ir vadījis Latvija Radio.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu