Vairāki simti cilvēku sapulcējušies protesta akcijā pie Ministru kabineta ēkas (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekrānšāviņš no "Brīvai Stiprai Latvijai" Facebook lapā publicēta video
Ekrānšāviņš no "Brīvai Stiprai Latvijai" Facebook lapā publicēta video Foto: Facebook

Šovakar vairāki simti cilvēku pulcējās pie Ministru kabineta ēkas Rīgā, paužot neapmierinātību ar Saeimā konceptuāli atbalstīto likumprojektu par tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta.

Valsts policijā (VP) pavēstīja, ka Rīgas centrā nesankcionēti sapulcējušies vairāki simti cilvēku un VP ir koncentrējusi savus spēkus notikuma vietās un atrodas klātienē, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī sanākušajiem tiek atgādināts, lai tiktu ievērota epidemioloģiskās drošības prasības.

VP atzīmēja, ka situācija šobrīd tiek kontrolēta, notiekošais tiek fiksēts arī ar policijas rīcībā esošajiem tehniskajiem līdzekļiem, iegūtie materiāli attiecīgi tiks vērtēti.

VP uzsvēra, ka šī nesankcionētā pasākuma organizatora atbildība tiks izvērtēta atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai.

VP vērš uzmanību, ka šāda rīcība - epidemioloģisko noteikumu pārkāpumi laikā, kad ir ārkārtīgi svarīgi neļaut vīrusam atkal izplatīties, ir nepieļaujama, tāpēc VP aicina personas izklīst, kā arī vairs nepulcēties. VP akcentēja, ka demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, vienlaikus šīs tiesības nav neierobežotas un tās nedrīkst radīt apdraudējumu citiem cilvēkiem.

VP mērķis šādās situācijās ir nodrošināt sabiedrisko kārtību, nepieļaujot provokācijas vai situācijas eskalāciju. Tāpat VP uzsvēra, ka tā ir mobilizējusi savus spēkus arī citviet Latvijā un tiek strādāts paaugstinātas gatavības režīmā.

Aicinājumu pulcēties šodien bija izplatījis opozīcijas deputāts Aldis Gobzems (LK), un iedzīvotāji sākotnēji bija ieradušies pie Saeimas ēkas, tad piestāja pie Brīvības pieminekļa un devās līdz valdības ēkai. Pats Gobzems arī bija protestā, taču vēlāk no notikuma vietas aizgāja.

Sanākušie daļēji bloķēja Brīvības bulvāra posmu iepretim valdības mājai, stāvot uz ielas braucamās daļas. Protestētāji bija izvietojušies abās ielās pusēs.

Starp klātesošajiem ir dažāda vecuma cilvēki, pārsvarā tie ir darbaspējīga vecuma iedzīvotāji. Dažiem cilvēkiem ir Latvijas valsts karogi, dažiem - plakāti, kuros pausta neapmierinātība ar vakcinācijas procesu un bērnu vakcinēšanu. Kādai personai ir līdzi ģitāra.

Atsevišķas garāmbraucošas automašīnas un motocikli, sveicinot klātesošos, trokšņo, taču klātesošie kārtības sargi uz to nereaģē. Teritorijā ir vairākas policijas ekipāžas un policisti izkārtojušies gan uz braucamās daļas, gan uz Ministru kabineta ēkas kāpnēm.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu