Latvijā saglabājas viens no zemākajiem Covid-19 saslimstības rādītājiem Eiropā (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidosta "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Lidosta "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvija aizvadītajās divās nedēļās ir saglabājusi 23.vietu starp Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīm, kurās ir visaugstākais inficēšanās līmenis ar Covid-19, liecina Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) apkopotie dati.

Arī iepriekšējā nedēļā Latvija pēc šī rādītāja bija 23.vietā.

ECDC aplēses par situāciju divās iepriekšējās nedēļās, no 19.jūlija līdz 1.augustam, liecina, ka

Latvijā kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir pakāpies līdz 38,8 gadījumiem, taču tas vienalga ir mazāk nekā lielākajā daļā ES un EEZ valstu.

Visaugstākais saslimstības līmenis ES un EEZ valstīs joprojām ir Kiprā - 1241,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kam seko Spānija ar vairāk nekā 700 gadījumiem. Savukārt zemākais saslimstības līmenis ir Polijā ar 4,3 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Vidējais saslimstības līmenis ES un EEZ valstīs pašlaik ir 214,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Igaunijā pēdējo divu nedēļu inficēšanās līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir audzis līdz 142,1 gadījumam, bet Lietuvā - līdz 133,9 gadījumiem, liecina ECDC dati.

Latvijā nav mainījies 14 dienu mirstības rādītājs ar diagnosticētu Covid-19 un iepriekšējās nedēļas beigās tas tāpat kā pirms nedēļas bija 6,8 gadījumi uz vienu miljonu iedzīvotāju. Joprojām esam starp piecām ES un EEZ valstīm ar augstāko mirstību. Augstāka mirstība ar diagnosticētu Covid-19 uz vienu miljonu iedzīvotāju aizvadītajās divās nedēļās bijusi tikai Kiprā, Portugālē, Spānijā un Grieķijā.

Lietuvā attiecīgais rādītājs ir 5,7, bet Igaunijā - 0,75 gadījumi.

Latvija vienīgā no Baltijas valstīm arī joprojām atrodas ECDC veidotās ceļojumu brīdinājuma kartes zaļajā zonā, kura ceļotājiem norāda uz zemu Covid-19 risku. Savukārt Igaunija ir nonākusi sarkanajā, bet Lietuva - kartes oranžajā zonā.

Zaļajā zonā pašlaik atrodas mazāk nekā puse ES un EEZ teritorijas.

Kipra, gandrīz visi reģioni Spānijā, kā arī virkne reģionu Francijā, Grieķijā un Īrijā pašlaik atrodas tumši sarkanajā zonā, kura ceļotājiem norāda uz augstu riska pakāpi. Sarkanajā zonā atrodas Portugāle, Malta, Igaunija, Islande, Nīderlande, reģioni Spānijā, Francijā, Īrijā, Itālijā, Grieķijā, Beļģijā, Dānijā, Zviedrijā un Somijā. Savukārt oranžajā zonā atrodas Lietuva, virkne reģionu Grieķijā, Itālijā, Beļģijā, Horvātijā, Francijā, Austrijā, Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Somijā.

Ceļojumu brīdinājuma karte ir izstrādāta, lai ceļotājiem būtu vieglāk saprotams inficēšanās līmenis dažādos Eiropas reģionos.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu